2012 yılından beri 60 Sarıyerli genç, Avrupa fırsatından yararlanarak, girişimcilik, dil yeterlilikleri gibi temel becerilerini güçlendiriyor.

 

Sarıyerli Gençler, Avrupa Yolunda
2012 yılından bu yana Avrupa Birliği Bakanlığı AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı’ndan alınan akreditasyon ile 17 ve 30 yaş arası Sarıyerli gençler, 2 ile 12 aylık süre kapsamında Avrupa ülkelerinde sosyal içerikli projelerde yer alabiliyorlar.

 

Proje kapsamında gönüllü gençlerin, yeme-içme, konaklama, dil eğitimi, ulaşım, sağlık sigortası ve cep harçlıkları AB fonu ile Sarıyer Belediyesi tarafından karşılanır.

 

Avrupalı Gençler, Sarıyer Belediyesi’nde
Proje kapsamında Avrupalı gençler, Sarıyer Belediyesi’nde gönüllü hizmette bulunabilecek. Farklı bir kültürü tanıma ve yeni bir dil öğrenme fırsatı yakalama şansı sunan proje sayesinde gençler, gönüllü hizmet sonrasında yaygın eğitim sürecini belgeleyen akademik yaşamda saygınlığı olan Youthpass Sertifikası alabilmektedirler.

 


Güray KANT'tan Gönüllü Hizmet Serüveni 


"Hayatımda verdiğim en güzel karardı. Farklı kültürlere, farklı gelenekleri olan insanlara ve hayata dair çok şey öğrenebildiğim  mükemmel bir tecrübe yaşadım. Çevre gönüllüsü olarak bir çok çalışmalarda bulundum."



 





Burcu ALAGÖZ'ün Portekiz Serüveni


"Bilmediğim bir ülke ve yabancı olduğum dilde bambaşka insanlarla aynı kültürü paylaştık. Portekiz insanının samimiyeti ve  insanlığı beni oraya daha fazla bağladı. Orada çocuklarla ilgileniyordum ve onların yemekleri, aktiviteleri derken zamanın nasıl  geçtiğini anlamadım. İzin günlerini biriktirip bir kaç ülke bile gezdim. Dönerken bavuluma hayallerimi koydum ve sonrasında yeni  umutlar doğdu."
    


Sarıyerli Gençlere 56 Ülke’de Fırsat


Gençler arasında dayanışma ve hoşgörünün, aktif vatandaşlık bilincinin ve karşılıklı anlayışın geliştirilmesini amaçlayan Sarıyer Belediyesi, proje kapsamında Bulgaristan, Yunanistan, Slovenya, Malta, İspanya, İngiltere, Ukrayna, Polonya, Portekiz ve Avusturya başta olmak üzere EFTA ülkeleri ile 34 program ülkesine Sarıyerli gençleri gönderiyor. Program AB’ye komşu olan ülkeleri kapsamaktadır.


Başvuru Nereye ve Ne Zaman Yapılır?


Avrupa Gönüllü Hizmeti programına, her dönem başvuru yapılabilmektedir.  17 ve 30 yaş arasında, iletişim kurabilecek kadar İngilizce bilginiz varsa, sosyal sorumluluk projelerinde aktif çalışmak istiyorsanız Sarıyer Belediyesi Dış İlişkiler Müdürlüğü’ne 
[email protected]  CV gönderebilirsiniz. 
Editör: TE Bilisim