Böylece Taksim- 4.Levent arasında faaliyet gösteren Metroya Hacıosman istasyonu ile beraber altı istasyon daha eklenmiş oldu.

 

“Vatandaşımız 4. Levent’e 12, Yenikapı’ya 32, Otogara 50 dakikada ulaşacak.”

 

Başbakan Erdoğan açılış töreninde yaptığı konuşmada özetle “4. Levent-Hacıosman Metro hattı Seyrantepe ile birlikte 9 bin 792 metre uzunluğa ulaştı. Bugün açılışını yaptığımız son bölüm sadece bir istasyon değil. Aynı zamanda tam teşekküllü bir transfer merkezi. 90 milyon maliyetle inşa edilen bu istasyonda 600 araç kapasiteli otopark ile 2 metro kat yer alıyor. Bu istasyon otobüs, minibüs peronları, taksi cepleri ve Sarıyer istikametinden gelen toplu taşıma araçlarını raylı sisteme entegre eden bir yer. İstanbul’daki metro inşaatları tamamlandığında İstanbul’un ulaşımında uzak kavramı ortadan kalkacak. Buradan Metroya binen bir vatandaşımız 4. Levent’e 12, Yenikapı’ya 32, Otogara 50 dakikada, Marmaray tamamlandığında ise Üsküdar’a 43 Kadıköy’e 49 dakikada ulaşacak” dedi. 

 

“Başbakan Erdoğan, Darüşşafaka’dan Hacıosman’a kadar Metroyu kullandı.”

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ile İBB Başkanı Kadir Topbaş’ında birer konuşma yaptığı açılış töreninde Başbakan Erdoğan ve beraberindekiler açılış kurdelesini birlikte kestiler. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Darüşşafaka’dan Hacıosman’a kadar metroyu kullandı.
 
Yoğun ilginin olduğu açılış törenine Başbakan Recep Tayyip Erdoğan yanı sıra İstanbul milletvekillerinden bazıları, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Sarıyer Kaymakamı Ömer Karaman, İBB başkanı Kadir Topbaş, İBB Genel Sekreteri Prof. Dr. Adem Baştürk ve Yardımcısı Mevlüt Vural, Başkan danışmanı Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşcu, AK Parti Sarıyer İlçe Başkanı Hüseyin Özdemir ve ilçe yöneticileri, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç ile Başkan Yardımcıları Adnan Ayber, Sevgi Atalay. Sarıyer Belediye meclis üyeleri ve il genel meclis üyeleri, Muhtar’lardan bazıları ile çok sayıda vatandaş da katıldı.

Nurettin KOÇ / Haber Müdürü

Editör: TE Bilisim