İstanbul'da ÖSS sınavına girecek öğrenciler ile sınav görevlileri, sınavın yapılacağı 14 Haziran Pazar günü 06.30-09.00 saatlerinde toplu taşıma araçlarından ücretsiz yararlanacak. Ücretsiz ulaşım, metro, tramvay ve füniküler hattı ile İETT ve İDO'nun toplu taşıma araçlarında geçerli olacak. 

Ankara'da ÖSS önlemleri

Ankara`da, 14 Hazirandaki Öğrenci Seçme Sınavı(ÖSS) ve 6, 7 ve 13 Haziranda gerçekleştirilecek Seviye Belirleme Sınavları`nda (SBS) adaylara kolaylık sağlanması amacıyla bir dizi önlem alındı. 

Ankara Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, sınav merkezleri, bina sınav yöneticileri tarafından hazır hale getirilecek, öğrencilerin sınava girecekleri salonları kolaylıkla görmelerini sağlayacak düzenlemeler yapılacak. Sınav yapılacak binalar sınav yöneticileri tarafından saat 07.00`den itibaren açık tutulacak. Güvenlik güçleri de binalarda en geç saat 07.30`da hazır bulunacak. 

ODTÜ merkezinden 70 araçla sınav binalarına dağıtılacak soru kitapçıklarının yerlerine ulaştırılması ve sınav bitiminde tekrar dönüşünün sağlanması için güvenlik tedbirleri alınacak. 

Araç sayıları arttırılacak

Sınav sabahları saat 06.00`dan itibaren toplu taşıma araçlarının sayıları artırılacak ve sınav yapılacak binaların bulunduğu bölgelere ulaşım sağlanacak. Sınav süresince sınav merkezleri çevresinde oluşabilecek gürültü kirliliğini (seyyar satıcı, inşaat işleri, klakson, tren sirenleri...) engellemek için belediye, emniyet ve devlet demir yolları görevlileri tarafından önlemler alınacak. 

Adayların sınav merkezlerine cep telefonuyla girmeleri önlenecek. Sınav günleri, il sağlık müdürlüğü ekipleri de sınav yapılacak bölgelerde önlem alacak.

Editör:Ferdi TÜRK

Editör: TE Bilisim