Esenler Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Daire Başkanlığı Kültürel Etkinlikler Müdürlüğü işbirliğinde düzenlenen “Toy Sahne Gösterisi”, Dr. Kadir Topbaş Kültür Sanat Merkezi'nde gerçekleşti.

“Ortak Miras Sahnede Buluşuyor” sloganıyla düzenlenen gösteri, dünyanın farklı coğrafyalarında yaşayan Türklerin kültürel renklerini aynı sahnede bir araya getirdi. Gösteride farklı coğrafyalardan 65 sanatçı Türklerin gelenek, görenek,  edebiyat, desen, müzik, oyun ve çeşitliliğini sahneye taşıdığı dansların yanı sıra üst düzey efektler de dikkat çekti. Türk geleneklerine özgü dualarla yapılan açılışın ardından, kös ve davullarla sergilenen performansı savaş dansları takip etti.

SEYİRCİDEN TAM PUAN

Türk dünyası selamlama ve geleneksel oyun örnekleriyle başlayan gösterinin ikinci bölümünde Türklerin Anadolu’ya girişleri canlandırıldı. Balkanlar, KKTC ve 7 bölgeye ait yaşam, karakter, oyun ve türkü derlemeleri bu bölümde izleyenlere sunuldu. Esenlerlilerden büyük alkış alan "Toy", seyircinin beğenisini kazandı.

 

Editör: TE Bilisim