Orakçı'dan Basın'a öğle yemeğe
 
Eski Beylikdüzü Belediye başkanı Yüksek harita mühedisi işadamı Vehbi Orakçı
basın mensupları ile Kaya Ramada otel de bir araya gelerek öğle yemeğinde hem belediye başkanlığı sürecini konuştu hemde yönetim kurulu başkanı olduğu Marmara Mühendisliğin 20.kuruluş yıldönümü ile Beylikdüzü ve Esenyurt ilçelerinde inşaa ettikleri Marmara Residance projesini tanıttı.

İstanbul Times Haber Merkezi / Özel Haber  


Orakçı 2014'e göz kırptı

inşaa ettikleri Marmara Residence projesi ve Marmara Mühendisliğin 20.kuruluş yıldönümü nedeni ile bir araya geldiği basın mensularına yaptığı konuşma da adeta her ne kadar şu an işimize odaklanmışsak da 2014 yerel yönetim seçimlerinde uygun ortam olursa siyasi olarak da Beylikdüzü'ne hizmet edebileceği sinyalini verir gibiydi.

Yaşadığı sıkıntılı süreç daha çok çalışmasını kamçılamış

Genç yaşında başarı merdivenlerini hızlı adımlarla çıkan eski Beylikdüzü Belediye başkanı Orakçı 29 Mart 2009 seçimlerinde partisi tarafından aday gösterilmeyince Beylikdüzü gibi metropol bir ilçede bağımsız aday olabilecek kadar cesur kararlar almaktan çekinmedi.

Vehbi Orakçı seçimden sonra yaşadığı sıkıntılı süreci geride bırakarak çalışma arkadaşları ile birlikte yurt içi ve dışı projelerle ülkesine hizmet etmeye çalışıyor.

Belediye başkanlığı süresince elde ettiği tecrübelerini kullanarak şu an ciddi projelere imza atarak Marmara Mühendislikte oluşturduğu ekibi ile birlikte çok güzel bir şekilde kullanmaya devam ediyor.

İşte vehbi Orakçı'nın daha öğrenci iken kurduğu Marmara Mühendisliğin gelişim süreci ;

Şirketin Tarihçesi :

Şirketimizin Kurucusu Yük. Müh. Vehbi ORAKÇI; 1989 yılında kazandığı Yıldız Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi Harita Mühendisliği Bölümü’nde eğitimini sürdürürken; ekonomik dinamiklerin merkezi İstanbul’da taşeronlukla başlayan iş ve üretme potansiyelini profesyonel düzeye taşımak üzere henüz bir üniversite öğrencisiyken 1993 yılında Marmara Mühendislik İnşaat San. Tic. ve Ltd. Şti.’ ni kurmuştur.

Şirketimiz bugüne kadar İstanbul’ da ve Türkiye’ nin farklı bölgelerinde, başta İnşaat Projeleri ve Uygulamaları olmak üzere; Harita Mühendisliği ve Planlama Hizmetleri, Peyzaj Uygulamaları, Gıda ve Yapı Malzemeleri Satışı alanlarında verdiği hizmetlerle başarılı bir grafik çizmiş ve sektörün önemli kurumlarından biri haline gelmiştir. Şirketimiz, verdiği hizmetler ve gerçekleştirdiği yüzlerce proje ile halkımıza ve tüm paydaşlara sosyal ve ekonomik katkılar sunmuş, toplum yararına sosyal sorumluluklar üstlenerek bölgemizin gelişimine katkı sağlamıştır.

Kurucu başkanımız Yük. Müh. Vehbi ORAKÇI İnşaat Fakültesi Proje Yönetimi alanındaki Doktora çalışmasını sürdürken diğer yandan çağın gereklerine uygun şekilde 2010 yılında  yeniden yapılanan şirketimiz her biri kendi alanında uzmanlaşmış Mimar, İnşaat Mühendisi, Harita Mühendisi, Şehir Plancısı, Peyzaj Mimarı ve diğer birçok alanda uzmandan oluşan kadrosuyla  ve sizden aldığı güç ve destekle sektördeki faaliyetlerine kaldığı yerden devam etmektedir.

Misyon

Koruma kullanma dengesinin sağlayan, insana ve doğaya saygılı sürdürülebilir  projelerle çağın teknolojisini sektöre yansıtarak, optimum maliyet ve kar marjı ile maksimum kalite ve müşteri memnuniyetini sağlamak, İnşaat ve Mühendislik hizmetlerini tam anlamıyla icra ederek ülkemiz, müşterilerimiz ve çalışanlarımız için değer yaratan bir kuruluş olmak.

Vizyon

Doğa ile insanın uyumlu birlikteliğini yaşamın dinamikleriyle harmanlayarak kalıcı değerler üreten kurum kimliğimizi daha da geliştirip, uluslararası alanda nitelikli projeler üreterek sektöründe dünya ölçeğindeki en iyi kurumlardan birisi olmak.

Sosyal Sorumluluk bilinci

Günümüz dünyasında toplumun refah düzeyinin geliştirilmesi ve gelişimin, ekonomik, sosyal ve çevresel açıdan sürdürülebilir kılınması için bireylere olduğu kadar kurumlara da önemli sorumluluklar düşmektedir. Marmara Mühendislik İnşaat San. ve Tic. Ltd. Şti., sorumluluklarının bilincinde çalışarak, bu bakış açısını iş yapış modellerine ve iş ortamına da yayarak topluma değer katmayı hedeflemektedir. Kurumumuz için “Sosyal Sorumluluk” anlayışı, bir bütün olarak ülkemizin ve dünyamızın geleceğine dair bir duyarlılık ve algı oluşturmaya, bu algıyı mümkün olduğunca yaymaya, yaygın olduğu kesimlerde ise derinleştirmeye dayanmaktadır. Kurumumuz; eğitim, kültür, spor, sağlık ve çevre alanlarında sosyal paydaşlarına yönelik faaliyetlerle, sürekli ve etkin bir destekle, topluma öncü ve örnek olmaya çalışan bir vizyonla hareket etmektedir.

Bu kapsamda, 2011 yılında kurduğumuz ‘’Beylikdüzü Kültür, Eğitim ve Hizmet Vakfı‘’ bünyesindeki kaynaklar vasıtasıyla  zor koşullarda okumaya çalışan gençlerimize burs temin etmek, muhtaç kişi ve ailelere sosyal yardımlar yapmak ve toplumun tüm katmanlarına hitap edecek tarzda beşikten mezara kadar sürekli öğrenmeyi sağlayacak mekanlar ve imkanlar oluşturmak büyük ideallerimizden birisidir.

İlkeleri ve değerleri

Ticari olarak kârlı bir şirket olmanın yanında, verimli ve üretken bir şirket olmayı hedefliyor ve daha güzel yarınlar inşa etmek için bütün gücümüzle çalışıyoruz. Hedeflerimize ulaşmak için ilkelerimiz ve değerlerimizin ışığında ilerliyoruz.

•Doğal dokuya zarar vermeden toplum değerlerine uygun yaşam alanları ve mühendislik projeleri üretmek,

•İleri teknolojiyi, kaliteli malzeme kullanımını, titiz mimarlık ve mühendislik hizmetlerini tüm projelerimizde uygulamak,

•Karşılıklı güven ilkesi ile müşteri ve tedarikçilerimiz ile uzun süreli ilişkiler kurmak,

•Üstün iş ahlakı, adil ve dürüst davranış ile örnek kuruluş olmaya özen göstermek,

• Verimliliği, etkinliği, üretkenliği ve şeffaflığı ön planda tutarak faaliyetlerimizi sürdürmek,

• Taşıdığımız sosyal sorumluluk çerçevesinde doğaya, eğitime, bilime ve toplumsal yaşama katkıda bulunmak,

• Şirketimizin öncelikleri arasında yer alan ve en önemli öz varlığımız olan müşterilerimizin; yapılanmamız, işleyişimiz, hedeflerimiz, temel stratejilerimiz ve rekabet modellerimizin üstünde yer aldığını benimsemek.

Basın mensupları ile içten ve samimi bir şekilde sohbet eden Orakçı'nın hazırlatmış olduğu kataloğların albenisi ise muhteşemdi.


İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

Editör: TE Bilisim