Onlar bu bayram çok mutlu
 
Bayramlıklarını aldılar, tıraşlarını oldular
 
Küçükçekmece Belediyesi, Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler ihtiyaçlarını kendi başına karşılayamayan yaşlı ve engellilerin saç, sakal, el, ayak gibi kişisel bakımlarını yapıyor, evlerini de baştan sona temizliyor. Böylelikle risk grubundaki bu kişilere pozitif ayrımcılık sağlayarak yaşam kaliteleri insan onuruna yakışır bir düzeye çıkarılıyor.
 
İKİ EKİP GÖREV BAŞINDA 
 
Tüm kişisel bakımlar (saç-sakal tıraşı, tırnak kesimi), vatandaşların istekleri doğrultusunda gerçekleştirilirken, ev temizliği de yapılarak huzurlu ve sağlıklı bir ev ortamında yaşama imkanı sağlanıyor. Vatandaşların oldukça memnun olduğu bu hizmetleri 1 bakım görevlisi, 2 genel hizmet görevlisi ve 1 bakım onarım görevlisinden oluşan 2 ayrı ekip yapıyor.
 
YAŞAM SEVİNCİ MERKEZİ 
 
Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’ne bağlı Yaşam Sevinci Merkezi’nde yardımseverlerin desteğiyle giysi yardımı da yapılıyor. Her türlü giysi ihtiyacına cevap veren merkezde ihtiyaç sahipleri bu bayramı mutlu geçirecekler.  Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay, gerek sosyal gerek kültür ve  sanatsal alanda farklı bir anlayışa sahip olduklarını belirterek; “Vatandaşlarımızın dertleri, sıkıntıları benim de derdim, benim de sıkıntım. Birçok alanda olduğu gibi değişik risk gruplarına çalışmalar yapıyoruz. Engelliler, yaşlılar, çocuklarımız, hastalarımız ve daha birçok yardıma muhtaç vatandaşlarımıza sınırlı süreli sosyal yardımlarda bulunuyoruz. Evde bakım projesi de bunlardan biridir. Küçükçekmece’de yaşayan her aile bizim de ailemizdir” diye konuştu.
 
Bu hizmetten yararlanmak isteyen Küçükçekmece’de yaşayan vatandaşların Küçükçekmece Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü Engelliler Masası’nın (0212) 444 4 360 numaralı telefonunu aramaları ya da bizzat Küçükçekmece Belediyesi’ne gelerek müracaatta bulunmaları gerekiyor.
 
Editör: TE Bilisim