Henüz resmi ifadesi alınmayan Sarıkaya'nın polise verdiği sözlü ifadesinde piyasaya çok borcu bulunduğunu, bundan dolayı bunalımda olduğunu, anneannesinin kendisine verdiği altınları istemesi üzerine de, çıkan tartışmada çok üzerine gelmeleriyle olayı gerçekleştirdiğini söylediği belirtildi. Arif Sarıkaya'nın önce anneannesi Duriye Atağan’ı, ardından da araya girip kendisine engel olmaya çalışan annesi Havide Sarıkaya’yı merdane ile vurarak öldürdüğünü söylediği kaydedildi. Yakalanmadan önce sakinleştirici ilaç alıp tüp gaz soluyan Sarıkaya'nın üzerinden çıkan mektupta da da suçunu itiraf ederek, borçlarını ve olayı anlattığı belirlendi.

'OTELDE KALIP KIZ ARKADAŞIYLA EĞLENMİŞ



Arif Sarıkaya'nın olayın ardından şehir dışında otelde kaldığı, kız arkadaşıyla eğlence mekanlarına gittiği ve zaman zaman da İzmir’deki evine geldiği kaydedildi. Şüphelinin olay sonrasında eve giriş çıkışı sırasında marketin güvenlik kemaralarınca kaydedildiği de polislerin incelemesinde saptandı.

CENAZELER AKŞEHİR’E GÖTÜRÜLECEK

Bu arada çürümeye başlayan cesetler, otopsi yapılabilmesi için morgda soğuk hava bölümüne konuldu. İki gün burada tutulacak cesetlere otopsi yapılacağı, ardından da cenazelerin memleketleri Konya'nın Akşehir İlçesi'ne götürülerek toprağa verileceği bildirildi 
Editör: TE Bilisim