Eski bir chp li olarak neden evet diyorum,şimdilerde tüm arkadaşlarım bunu merak ediyor.Hatta beni çıkarcılıkla suçlayanlar bile oldu.Evet çıkarcıyım ama ülkemin çıkarlarını gözettiğim için bu benzetmeye karşı çıkmayacağım:)İnsanların her gün neden evet neden hayır diye rengini belli ettiği,bir kısım insanların ise ki; asıl çıkarcı olanlar onlar benim gözümde durumun gidişatına göre oyunu belirleyeceği günlerde,kimseden korkmadan gerçek hislerimi paylaşmak istedim.

Şöyle ki bundan 14 yıl öncesine kadar chp nin verdiği tüm resepsiyonlara ve balolara katılan biri olarak gördüğüm manzara şuydu: ellerinde içki kadehleri olan bir grup çok bilmiş! çok eğitimli! çok kültürlü! genellikle üniversite mezunu olan,üniversite mezunu olmayanların ise maddi durumuna göre saygınlık kazandığı ;ne dedikleri içtikleri içkilerden kaynaklı olarak belli bir saatten sonra anlaşılmayan hatta birbirlerini anlamakta bile zorlanan insanlar silsilesi.

BU toplantılarda en anlam veremediğim olay ise vatana , millete hizmet adına hiçbir şey yapılmadığı gibi sadece kendilerini dans,içki ve müzik eşliğinde eğlendirirken ,her organizasyon sonunda kendilerini ülkeyi bataklıktan kurtaran birer kahraman gibi görmeleriydi.

Tek yaptıkları sırf birbirlerine gösteriş yapmak için giyilen pahalı ve marka kıyafetler içinde, birbirlerine üstün gelme çabası içinde olan bu insanların yaptıkları bağış kampanyaları bile sahteydi.Kim daha zenginse ! o daha vatansever oluverirdi biranda ve işçinin emekçinin hakkını savundukları o masalarda ,masalarına içki taşıyan garip garsonları bile azarlar,arabalarını park ettirdikleri valelere bile hava atarlardı ama en şaşılacak şey ise bunları yaparken asla utanmazlar siz sadece bize hizmet edin biz eğlenip sizi aşağılarız diye , halkı aşağılamaktan biran bile geri durmaz daha sonra da bu halk seçimlerde neden bize oy vermiyo derlerdi.

Çünkü onlara oy vermeyen herkes onlara göre cahildi.O içki masalarında tek konuşulan şey halkın ne kadar cahil olduğu,başörtülü insanların ne kadar yobaz olduğu ve namaz kılan insanların memuriyetten ve askeriyeden atılmasıydı ve ülke ancak böylelikle kurtulurdu.!Halk bir şeyden anlamazdı çünkü onlara göre söz hakkı sadece kendi zihniyetinde olan üniversite mezunu olanlardı ve kendileri gibi düşünmeyen hiç kimseye de o üniversitelerde okuma imkanı verilmemeliydi.!Kendi halkını,köylüsünü,işçisini bu kadar küçük gören,dini vecibelerini yerine getiren yada namaz kılan,kılmak isteyen insanları pis yobazlar diye yaftalayan,okumak isteyen başörtülü genç kızlara örümcek beyinli diyen,çok bilirler topluluğu...

Hani derler ya bu kadar cehalet ancak okumakla olur diye işte chp tamda bu sözün hakkını veriyordu o yıllarda,hoş hala da değiştikleri söylenemez.O yıllarda görgüsüzlükte ve insana saygısızlıkta gördüğüm son noktaydı chp ve işte tamda bu yüzden yıllar önce bütün bağlarımı koparmaktan hiç pişman olmadığım parti...

Ben basit düşünen biriydim ve basit bir düşünceyle ülkeme hizmet eden bir partiye oy vermeliydim çünkü bizler bizden sonra gelecek olan nesillere karşı da sorumluğumuzu yerine getirmeliydik.İşte tamda bu noktada kendi üstüme düşen görevi ifa etmek için bu yazıyı yazma gerekliliği gördüm.Aslında tüm olayın özeti şudur ki;Ak Parti gerçekten ülkesine,vatanına ,milletine hizmet eden tek partidir.

Kısa ve net.Ak Partiden önce hastanelerde ,ulaşımda ve eğitim alanında ciddi sıkıntılar vardı.Dünyanın gözbebeği İstanbul da her gün elektirik ve su kesintileri insanları canından bezdirirken ,en turistik mekanlarda bile oluşan büyük çöp yığınları halkın salgın hastalıklarla boğuşmasına sebeb olurdu.

Büyük sağlık problemleri yaşayan insanlar bile güç bela doktora ulaşabilse bile kendini şanslı sayardı.Koskocaman yaşlı başlı amcalar teyzeler doktorlar karşısında hazır olda bekletilir ,uyduruktan bir ilaçla salınıverirdi.Çünkü parası olmayanın yaşamaya hatta tedavi olmaya bile hakkı yoktu.İşte chp zihniyeti buydu...

Bu insanlar içine düştükleri kibirin yüzlerine vurulmasına alsa tahammül edemezler ve hemen sizi vatan haini olmakla suçlarlardı.Onlar gibi düşünüyorsan vatanını seven onlar gibi düşünmüyorsan vatan haini ve bu vatanı terk etsin di namaz kılmak isteyen başörtüsü takmak isteyen İrana gitsindi ve onlar var oldukça Türkiye asla İran olmayacaktı...Şimdiler de ise birden İran cı oldular...Bir de kalkmış Erdoğan’a diktatör diyorlar ya insanın bi gülesi geliyor.

Halk Erdoğan’ı seviyor peki ya neden ?Aptal yada cahil olduğu için mi ?Asıl yüzleşmeye korktukları şu ki Erdoğan her söylediğini yapan,yapmış ve de en önemlisi yapacağına inanılan bir lider.İşte bu yüzden sayın cumhurbaşkanımızı çok seviyoruz.

Öyleyse biz cahil halkın başkanı Erdoğan sizin ki de Kılıçdaroğlu olsun.Bu arada Kılıçdaroğlu’nun geçmişine girmeye bile gerek duymadan es geçmek durumundayım ki ,söylenecek tek bir olumlu icraatı olmadığı için bunu vakit

Bu arada Kılıçdaroğlu’nun geçmişine girmeye bile gerek duymadan es geçmek durumundayım ki ,söylenecek tek bir olumlu icraatı olmadığı için bunu vakit kaybı olarak görüyorum.Zaten cahil dedikleri halk da bunu görmüş olma lı ki yıllardır iktidarı kendileri vermediler.Bu arada 90 lı yıllarda dsp koalisyonundaki hükümeti yaşamış biri olarak halkçı?! Ecevit in nasıl kendi halkını aşağıladığını yazmadan geçemeyeceğim.Yüzlerce hatta binlerce genç kızın gelecek umutlarını elinden alıpta,hapishanelerde ki mahkumların (besleyemedikleri için çünkü devletin yeterli bütçesi olmadığından )Salıverilmesi,binlerce masum insanın hayatlarının mahvedilmesi hep unutuldu.Hatırlatmak isterim bu ülke çok acılardan geçti .

Başörtüleri ekmek almaya fırınlara bile sokmayacağım sözü de Ecevite aittir ve ayakta alkışlanmıştı bu sözü...İşte o günleri yaşayan birisi olarak şuan yapılan hizmetleri hayranlıkla izlemekteyim.O dönem daha koalisyondayken bile bunları yapan düşünsenize birde tek başına iktidar olsaydı neler yapmazdı ki..

Biz o dönem başörtülü arkadaşlarımıza yapılan piskolojik baskıları hakaretleri unutmadık ama ama bazıları unutmuş olacak ki büyük bir yüzsüzlükle başkanlık sistemi için diktatörlük geliyor yaygarası yapıyor.Artık kendilerini mi kandırıyorlar yada vatan hainlerine yağcılık m ı yapıyorlar bilmem ama halk artık yemiyor bu palavraları..Halk kendine cahil diyen ,aptal diyenleri istemiyor.Hizmet vereni ve halkını ezdirmeyeni istiyor.Sayın cumhurbaşkanımızı yıllardır bize empoze edilen batı ve avrupa hayranlığını ve onlar karşısında ki ezikliğimizi yok ettiği için seviyorum.Bize yani cahil?!halkına dik durmayı öğretti işte sırf bu yüzden bile olsa evet,evet, evet....not(eğer Erdoğan diktatör olsaydı başbakan olduğu ilk gün tüm açık bayanlara başörtüsü zorunluluğu getirir, başörtüsü örtmeyen, namaz kılmayanları işinden ekmeğinden ederdi.)Anlayana bu kadar kafi....

İstanbul Times / Özlem Sarıkaya


Editör: TE Bilisim