Ben devletim eski evi alıp yenisini veriyorum halk sıraya girecek mantığı yanlış

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın belediye başkanlarına yaptığı konuşmalarda sürekli caddeleri ve sokakları yapmanız yeterli değil halkın gönlünü de yapmanız gerekir talimatının aksine bir çok başkan gönül yapma işini ihmal ettiği için halk'a götürdüğü teklifler kabul görmüyor.

Murat Aydın kentsel dönüşüm konusunda halkın gönlünü yapmak ve Sümer mahallesinde sözü dinlenen toplum önderleri ve basının desteğini almayı düşünmediği için halkı kenstel dönüşüme ikna edemedi.

Kentsel dönüşüm'ün uygulanması düşünülen Sümer Mahallesinde başkan yerel basının,Muhtarın,imamım,okul müdürlerinin,emlakçıların, ve sözü dinlenen mahallenin önde gelen insanları ile çalışmaya başlasaydı halkın % 98'i belediyece teklif edilen % 25 kesintiyi kabul edilebilirdi.

Murat Aydın Yuhalandım derken çok üzgündü

İki yıl önce Sahil park konutlarının temeli atılırken konu hakkında yeteri bilgisisi olmayan mahalle halkı orada olayı protesto eden bir açıklama yapmak istedi.

Bunun üzerine Zeytinburnu belediyesinde görevli olan sözleşmeli zabıtalar protesto eyleminde bulunmak isteyen mahalle halkını tartaklamaya kalkınca halk da bu zabıtaları oraya getiren belediye yetkililerine tepki göstermek adına Zeytinburnu belediye başkanı Murat Aydın'ı yuhalamıştı.

İlçenin kitabını yazan Hüseyin Çetiner bu olaya ne diyor ?

"Gelişim ve Değişim Tarihi içinde Zeytinburnu"isimli kitabın yazarı da olan gazetemiz imtiyaz sahibi Hüseyin Çetiner  sümer kentsel dönüşüm projesi hakkında şöyle dedi ; " Murat başkan kentsel dönüşüm konusunda Sümer mahallesinde sözü dinlenebilecek kişilerden destek istemedi.

Başkan devletten aldığı gücüne güvenerek halkın eski, kaçak ve plansız  dairesini alıyorum.

Yerine de her şeyi nizamı bir daireyi % 25 eksiği ile teklif ediyorum. halkın eski 100 m2 lik dairesi 100 bin TL etmiyorken yeni 75 m2 lik daire 200 bin TL yapıyor. Bundan dolayı da halk teklifimize koşa koşa gelecek diye düşünmüş olabilir.

Murat Başkan
yeni binaların en  az eskilerin iki misli değerde olduğunu ifade ediyor ve bu ifade de doğru. Ancak başkan hak sahiplerine karşı yaklaşımını değiştirmezse,halk bu projeyi kalbine basmazsa o projenin başarılı olması düşünülemez diyen Çetiner çocukluğu ve gençliğinin geçtiği Sümer mahallesi ve zeytinburnunda başarılı bir kenstel dönüşüm yapılmak isteniyorsa mahalle de sözü dinlenen bir ekipten oluşan kişiler önce halkı burada yapılan çalışmaların kendi aleyhlerine değil lehlerine olduğuna ikna etmesi gerekir dedi.

Murat başkan halka aklı başında ciddi ve karlı bir iş öneriyor ama  bu projenin kısa sürede burada inşa edilemeyeceği gün gibi orta da diyen Hüseyin Çetiner başkan her şeyi  kendisi yapmak istiyor. 

Eğer mahalle halkından oluşan adaletli ve doğru bir heyet halka canlarının önemli olduğunu söyler ve halkı buna ikna ederse o vakit işler çok daha kolay olur diyen Çetiner vatandaşı bu tür projelere ortak etmezseniz orada güzel projeler çıkmaz dedi.

Hüseyin Çetiner bu konuda son olarak Murat Aydın Sümer Mahallesinde halkı bilgilendirecek bir ekip oluştursaydı Sümer mahallesi şimdi şantiye olurdu dedi.


İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)
Editör: TE Bilisim