Muhtarın trilyonluk Zaferi

 

Başakşehir’in varoş mahallerinden birisi olan Güvercintepe’nin Muhtarı İbrahim Dinç mahalle halkının haklarını korumak için belediyenin tespit ettiği yüksek emlak vergilerine karşı dava açmıştı.

 

İşte uzun süre bu işin peşini bırakmayan Muhtar kısa bir süre önce İstanbul’da hakimler var dedirten davayı kazandı.

 

Davanın kazanılması ile yaklaşık olarak trilyonlarca liralık emlak vergisi kaybına uğrayacağını hesaplayan Belediye başkanı Mevlüt Uysal’ın makamında muhtar ile tartışarak kızgınlığını belli etmiş oldu.

 

İstanbul Times Haber Merkezi/ ÖZEL HABER  

 

Muhtarın Mahalle adına açtığı davayı kazanması trilyonlarca paranın Güvercintepelilerin cebinde kalmasını sağladı.Bu durumun diğer mahallelere de emsal teşkil edecek olması da Belediye Başkanı Mevlüt Uysal’ın uykularını kaçırdığı iddia ediliyor.

 

Güvercintepe Mahalle Muhtarı İbrahim Dinç Mahkeme Kararını İlk kez bizimle paylaştı

 

Gazetemize açıklama yapan Güvercintepe Mahalle muhtarı doğruları korkusuzca ve tarafsız bir şekilde yazdığınız için ilk olarak bu durumu sizin gazetelerle paylaşıyorum dedi.

 

Dinç çok yakın bir süre içinde Avukatı ile birlikte detaylı bir basın toplantısı yaparak açtığı davanın tüm sürecini kamuoyu ile paylaşacağını ifade etti.

 

Uysal makamında beni tehdit etti

 

Mahalle muhtarı İbrahim Dinç birkaç gün önce altı mahalle sakini ile birlikte sokaklarındaki  sorunlarını görüşmek üzere Belediye Başkanı Mevlüt Uysal’ın makamına çıktıklarını,bu ziyaret esnasında Başkanın mahallerine yaptığı hizmetler için yazılı olarak teşekkür ettiklerini söyledi.

 

Muhtar Dinç kendisi ile birlikte başkanı ziyarete giden altı kişiden birisinin Uysal’a hitaben “Başkanım bizim sokakta stabilize yerler var yıkanan çamaşırlarımız kısa sürede tozlardan etkilenerek giyilemez hale geliyor demesi ile başkan Uysal’ın sert bir şekilde sende evini sat oradan git diyor. ”Muhtar İbrahim Dinç Başkan Uysal’ın mahalle sakinine  verdiği bu sert karşılıktan sonra işaret parmağını havaya kaldırarak “ Muhtar açtığın davayı kazandın. Senin yaptığın yanlış işlerini halka anlatarak nasıl bir kişi olduğunu her yerde anlatacağım demesi ile kendisinin de başkan’a müdahale ederek beni parmağını sallayarak tehdit edemezsin dediğini ifade etti. Dinç Başkanın makamında yüzüne karşı altı kişinin huzurunda “Benim yanlış işler yaptığımı bilip de söylemeyen,söyleyip te ispat edemeyen namerttir diyerek makamdan ayrıldıklarını ifade etti.

 

Peki Davanın seyri şimdi ne olacak ?

 

Hukukçulardan edindiğimiz bilgilere göre Belediye yerel mahkemede kaybettiği davayı yargıtay’ a taşımış.Ancak davanın yargıtay’a taşınmış olması yerel mahkemenin kararını hükümsüz kılmıyor.Belediyenin 30 gün içinde Güvercintepe mahalle sakinlerinden % 50 fazla aldığı vergileri iade etmesi gerektiği belirtiliyor.

 

Muhtar Dinç Başkan Uysal’ı anlamıyorum dedi

 

Güvercintepe Mahalle Muhtarı İbrahim Dinç yapacağı detaylı basın açıklaması öncesi gazetemize şunları ifade etti. “ Muhtar olarak bu mahallede 230 metre arsam ve bir de içinde yaşadığım derme çatma bir evim var.Emlak vergileri tespit edilirken Mahalle muhtarı olarak bende komisyon  üyesiydim.Arkadaşlara bu değerlerin çok fazla olduğunu ifade ederek daha makul bir rakam tespit edelim dediğim halde belediye’nin  iş verdiği şirket benim uyarılarımı dikkate almayarak oy çokluğu ile yüksek bir emlak vergisi tespit etti.Bunun üzerine temsilcisi olduğum Mahalle halkımın haklarını korumak adına kanunların bana verdiği haklarımı kullandım.Bu hakkımı kullandım diye Belediye başkan Mevlüt Uysal başta olmak üzere  bir çok belediye çalışanının kendisine karşı düşmanca bir tavır sergilediğini ifade etti.

 

Muhtar Dinç, kendisi de Avukat olan Belediye başkanının yargının verdiği bağımsız ve tarafsız  karara saygı duyması gerekirken işi şahsileştirip kendisini tehdit etmesini bir türlü anlayamadığını ifade etti.

 
İddialar karşında söyleyecekleri herhangi bir şey olup olamdığını sorduğumuz Belediye Hukuk müşaviri Şaziye Fırat bu haberi yayılarsanız Gazeteniz hakkında dava açarız dedi.

Güvercintepe mahalle muhtarı İbrahim Dinç'in yaptığı açıklamalara söyleyecekleri herhangi bir cevapları olup olmadığını sorduğumuz Başaşehir Belediyesi hukuk müdürü Saziye Fırat  bu haberi yayınlarsanız gazeteniz 
aleyhine dava açarız dedi.

Hukukçu Başkakanın Hukuk müdürü en asli görevimizi yapıyıouz diye bizi dava edeceğini söylüyor

Bir mahalleyi ilgilendiren ve iki yıl devam eden bir davanın socunu ile alakalı  haber yaptık diye bizi mahkemeye vereceğini söylemek ne denli bir yaklaşımdır anlşayabilmiş değliz.

Bu haberde hakaret yok,yanlış yok,halkın bilgilenmesi için yapılmış bir haber hakkında dava açılması FAŞİST MUSSOLİNİ yönetiminde bile görülmüş bir şey değil.

Biz haberimizi yayınladık kim dava açarsa açsın.

İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

 

Editör: TE Bilisim