Kendisini Kafkasyalı mücahitlere Adayan bir dernek İMKANDER

Kafkasya’da İşbirlikçiler ve Rusya ile savaşan mücahitler zor şartlar altında varlıklarını sürdürmeye çalışıyor. Mücahitlerin dul eşleri ve birinci derecedeki yakınlarının insani ihtiyaçlarını karşılamak üzere iki yıl önce Başakşehir de kurulan İMKANDER savaşta ellerini,ayaklarını veya diğer uzuvlarını kaybeden Gazilerin yaşamlarını sürdürmeleri adına hayırseverlerin yardımları ile insani ihtiyaçlarını gidermeye çalışıyor.

Başakşehir Times Haber Merkezi  /ÖZEL HABER

Başakeşhir Times Gazetesi olarak Derneğin genel sekreteri Ömer Bezirgan’ı Başakşehir 5.Etap’ta bulunan derneğin merkezinde ziyaret ettik. Bezirgan İslam Ümmetinin Çeçen direnişini unuttuklarından üzüntü duyduklarını ifade ederek ilginç tespitlerde bulundu.

İşte Genel sekreter Ömer Bezirgan ile yaptığımız ilginç söyleşi;

Ömer bey İMKANDER ne için kuruldu ?

Çeçenistan ve Kafkasya’da,Rusya ve işbirlikçilerine karşı İslam kardeşliği esasında bağımsız bir İslam devleti kurmak için cihat eden insanların ülkemize gelmiş birinci derecedeki yakınlarının insani ihtiyaçları ile ilgilenmek üzere kurduğumuz İMKANDER hayırseverlerin yardım ve desteklerini ülkemize gelmiş direnişçilerin ailelerine ulaştırmaya çalışan bir dernek olarak kuruldu.

Sizin sorunları ile ilgilendiğiniz kaç aile var İstanbul’da peki ?

Bizim ilgilendiğimiz aileler Başakşehir,Zeytinburnu,Ümraniye başta olmak üzere İstanbul’un değişik ilçelerinde yaşayan 80’e yakın ilgilendiğimiz ev var.Bu evlerin dışında Beykoz,Fenerbahçe ve Yalova kamplarında da yaşayan aileler var.İMKANDER olarak bizim güçlü imkanlarımız yok.Biz hayırseverler ile hayra muhtaç olan aileleri buluşturuyoruz.

Ne tür sorunlar yaşıyorsunuz peki ?

Dernekçilik başlı başına zor bir meslek.Bizim yaptığımız Dernekçilik ise daha da zor.Çünkü Rusya’nın hayat hakkı tanımak istemediği bir kesimin insani ihtiyaçları ile ilgilenmek üzere kurulmuş bir derneğiz.Bazen baskılardan ve tehditlerden o kadar bunalıyoruz ki acaba bu işi bıraksak dediğimiz anlar da olmuyor değil.Ama dönüp arkama baktığım zaman dağlarda cihat eden Kafkasyalı kardeşlerimizin Allah’ın rızasını kazanmak üzere girdikleri sıkıntı yanında bizim yaşadığımızın adı olmaz diyerek direniyoruz.Baktığımız evlerde ekonomik imkansızlılardan dolayı o kadar çok sorun yaşıyoruz ki aslında İstanbul gibi dünyanın en büyük mega kentinde 80 -100 ailenin zaruri ihtiyaçlarını giderememek bizi çok üzüyor.    

Peki yardım etmek isteyen insanlardan ne istiyorsunuz ?

Kendimiz için bir şey istemiyoruz. Ancak bakmak zorunda olduğumuz 80-100 ev için hayırseverlerin bizimle irtibata geçerek kolu olmayan,ayağı olmayan veya cihat ederken şehit düşen bir kardeşimizin dul ve yetimlerinin zaruri yeme,içme,kira ve giyinme masraflarını Allah rızası için karşılamasını istiyoruz.

Hayırseverler nasıl yardım edecekler ?

Bunun bir çok yolu var.Yardım edecek kişinin mali durumuna göre bir çok değişik seçenekler sunuyoruz.Örnek vermek gerekirse iş adamı veya hayırsever sadece bir sefer yardım etmek istiyorsa evlerimizden gelen ihtiyaç listesini kendisine takdim ediyoruz.İçlerinde hangisini temin ederse bizim kendisine verdiğimiz adrese teslim ediyor bizim dernek görevlileri ihtiyaçları yerine ulaştırıyorlar.

Diğer bir yardım türü de hayırsever ben her ay bir evin kirasını ödemek istiyorum diyor.Biz ev sahibin hesaplarını veriyoruz hayırsever kirayı ödüyor.Veya herhangi bir vilayette oturan bir hayırsever bizimle temasa geçerek bir ihtiyaç  sahibinin 50 TL lik elektrik faturasını ödemek istiyorum dediği zaman biz mesajla tesisat numarasını gönderiyoruz o şekilde bir faturamız ödeniyor.

Ömer bey size göre Kafaysa davası unutuldu mu ?

Rusya ile ticari veya cemaat ilişkisi olan bir çok kişi Kafkasya da yapılanın cihat olduğunu bildikleri halde menfaatleri zedelenmesin diyerek bu davaya ne yazık ki sırtlarını dönmüş durumdalar.Biz bir çok gazete ve televizyona elimizdeki görüntü ve belgeleri veriyoruz ama her nedense yayınlamıyorlar.Bakınız Kafkasya’da savaşan mücahitler işbirlikçiliği kabul etseler hiç birisinin bizim yardımımıza ihtiyaçları olmaz. Ama onlar halen ruhlarını paraya ve menfaate satmadıkları için 15 yaşına gelince cihada başlıyorlar. Ümmet-i muhammedin burada mesuliyeti basit değil.Bu insanlar Kafkasya da bedel öderken bizlerin cebimizde üç beş kuruş çıkmasın diyerek sırtımızı onların emaneti olan eşleri ve yetimlerine dönmemizin vebali az değil.İnsanlar Kafkasya’yı unutsa da biz inanıyoruz ki Allah kendisi için cihat edenleri unutmaz.

Ömer bey son olarak okurlarımıza neler söylemek istersiniz ?

Gazeteleriniz ve haber portalınız olarak Kafkasya davasına ilgi duyup yayın yaptığınız için öncelikle sizleri kutlamak istiyorum.Baktığımız evlerin makarna ve şekere elbette ki ihtiyaçları var.Ancak bir çok medya kurumunun bizden kaçtığı bir ortamda sizin bizi hatırlayıp davamızı duyurmanız bizim için ekmek ve su kadar önemli olduğunu belirtmek isterim.

Okurlarınız veya haber portalınızı takip eden her kesten Kafkasya da neler oluyor sorusunu kendilerine sormalarını ve burada Rusya ve işbirlikçiler tarafından yaşatılan gayri insani muameleleri görüp çevrelerine anlatarak bu davayı diri tutmalarını istiyoruz..

Diğer bir talebimiz de buradaki Kafkasyalı dul,yetim ve gazilere sahip çıkarak ellerinden gelen maddi ve manevi yardımları yapsınlar diyorum.

İMKANDER ’e Ulaşmak İçin Telefon numarası : 0212- 488 66 06  

Haber Servisi : İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

Not :  İTHA. kaynak gösterilerek bu söyleşi  kullanılabilir.

  

Editör: TE Bilisim