Sosyal Güvenlik Kurumu bugünden itibaren geçerli olacak yeni düzenlemeyi internet sitesinden duyurdu.

Açıklamaya göre, ayakta tedavide hekim ve diş hekimi muayene katılım payı resmi ve özel tüm sağlık kurumlarında artık 2 TL olacak.

Özel Hastaneler ve Sağlık Kuruluşları Derneği (OHSAD) Başkanı Reşat Bahat da, bugünden itibaren Sosyal Güvenlik Kurumu mensuplarından ikinci ve üçüncü basamak tüm kamu ve özel hastanelerde yalnızca 2 TL muayene katılım payı alınacağını bildirdi.

Bahat, Taksim'deki Titanic Otel'de düzenlediği basın toplantısında, SGK hastalarından alınan kamu ve özel hastanelerdeki farklı muayene katılım paylarıyla ilgili uygulamanın Danıştay tarafından iptal edildiğini belirtti.

Bu nedenle SGK'nın muayene katılım paylarını yeniden düzenlediğini dile getiren Bahat, bu düzenlemeyle Genel Sağlık Sigortası Kanunu'na aykırı olan kamu ve özel hastane ayrımıyla birlikte 2 ve 3. basamak hastane ayrımının da kalktığını ifade etti.

Yeni uygulamanın tüm basamaklarda dengeli dağılımı sağlayarak sağlık ocaklarına yapılan mükerrer müracaatları ve reçete sayısını azaltacağını söyleyen Bahat, böylece ilaç giderlerinin daha fazla artmasını durduracağını anlattı.

Bahat, vatandaşların bundan sonra daha az katılım bedeli ödeyeceklerini ve hastalık grubuna göre hastane ve basamak tercihlerini özgürce yapacaklarını kaydetti.

Bahat, yeni uygulamayla sektörde bu yaz işsiz kalacak en az 10 bin çalışanın da işinden olmasını engellediğini sözlerine ekledi.

Editör: TE Bilisim