Tüyler ürperten olay, başsavcılığın halkı, kanunları ihlal edenleri yakalayıp polise teslim etmeleri için teşvik etmesinin ardından yaşandı.

Görgü tanıklarının ifadesine göre, Mısır'ın başkenti Kahire'nin yaklaşık 90 kilometre kuzeyindeki Garbiya kentinin Samanod kasabasında gerçekleşen olayda, içinde genç bir kız olan bir triportörü kaçırmaya çalışan iki kişi suçüstü yakalandı.

Genç kız zarar görmeden olay yerinden kaçarken, çevredekiler tarafından yakalanan iki kişi önce sokaklarda sürüklendi ardından da sopalarla dövüldü.

İç çamaşırlarına kadar soyulduktan sonra kasaba meydanındaki bir otobüs durağına asılan hırsızların, asıldıkları sırada hayatta oldukları belirtildi.

Kan donduran olayı yaklaşık 3 bin kişi izlerken, bazı Mısırlıların "Öldürün! Öldürün!" diye tempo tuttuğu bildirildi.

POLİSİN BOŞLUĞUNU HALK "DOLDURUYOR"

İktidardaki siyasi hareketin sözcüsü, linç olayının bölgede yaşanan bir dizi tecavüz vakasının ardından geldiğini söyledi. Müslüman Kardeşler'in Garbiya teşkilatı sözcüsü Memduh el Münir, Associated Press'e yaptığı açıklamada, "Maalesef polis Garbiya'daki resmin tamamen dışında. Devrimden sonraki durumlarından ve Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'den rahatsızlar" dedi.

Mısır polisi, 2011 yılındaki devrimin ardından büyük güç kaybetti. Daha iyi çalışma şartları talebiyle grev yapan binlerce polis, geniş çaplı Mursi karşıtı protesto gösterilerine müdahale etmeyi de reddediyor.

Mısır Başsavcısı geçen hafta emniyet güçlerinin bu tutumundan ötürü doğan boşluğun giderilmesi için halkı göreve çağırmıştı. 
Editör: TE Bilisim