Malatyalılar Eski Gücüne Ne zaman kavuşacak ?

Malatyalı İşadamları Derneği’nin Olağan Genel Kurul Toplantısı 23.10.2009 da derneğin genel merkezi olan Evren Mahallesi Koçman Caddesi Ziyal Plaza C Blok Kat:1 Güneşli-Bağcılar/İSTANBUL adresinde saat 14.30 da başladı.

Divan Başkanı Eski Eminönü Belediye Başkanı Av.Nevzar Er'di

Yaptığı espirilerle kongreye renk katan Başkan Er İstanbul Times'ın dışında Basın mensuplarının olmadığını görünce biz kongreyi kurallarına göre yapalım ne olur ne olmaz belki kaydeden vardır diyerek salondakilerin gülüşmelerine sebep oldu.

Tek Aday Kurucu Başkan Yunus Akdaş'tı

Uzun süredir MiAD'a başkanlık yapan Crispio'nun patronu Yunus Akdaş yine tek aday olarak gidiği kongrede yeniden başkan oldu.

Kimler Katıldı ?

Küçükçekmece Belediye başkanı Aziz Yeniay,İzollu Vakfı Başkanı M.Zeki Baykal,eski başkanlardan Vedat Toy,LCW.sahibi Vahap Küçük,Sevinç Pazarlama sahibi Mehmet sevinç,K.Çekmece belediye başkan yardımcısı Ahmet Turan Koçer,Eski Eminönü Belediye başkanı Av.Nevzat Er,Gazetemiz imtiyaz sahibi Hüseyin Çetiner başta olmak üzere 100 kişilik bir işadamı grubunun katılımı ile kongresini yapan MİAD'ın yeterli kalabalığı toplayamadığını gören başkan Akdaş'da aslında daha geniş katılımlı olarak bir otel de kongremizi yapsaydık daha iyi olurdu diyerek az katılımdan dolayı kendisinin de muzdarip olduğunu söylemesi doğru bir tespitti. 

Miad Ne Yapmalı ?

Gazetemizin imtiyaz sahibi ve aynı zamanda 13 yıldır Malatya'da yüzbinlerce öğrencinin kaynak kitap olarak yararlandığı Malatya Kitabının yazarı olan Hüseyin Çetiner gazetemize şu açıklamayı yaptı."...Biz Malatyalılar olarak kendi gücümüzün farkında değiliz.Geçenlerde Malatya sivil toplum kuruluşları birliği olan MASTÖB Abdi ipekçi spor salonunda bir etkinlik yaparak Malatyalı yazarlar,sanatçılar ve işadamları bir araya geliyor diyerek radyolarda reklam yapıyordu.Şu an 13 yıldır satışta olan Malatya ile alakalı tek kitabın yazarı ben varım.(Benden önce rahmetle yad ettiğim Ahmet Şentürk hocamın Malatya kitabı vardı.)bana ulaşıp sizden nasıl yararlanabiliriz demeyen Malatya ile ilgili kurulmuş bulunan bir STK.kuruluşu başarılı olamaz.Bunu söylerken kendimi ön plana çıkarmak veya reklamımı yapmak niyetinde değilim.Sadece yapılan çalışmaların eksik olduğunu vurgulamak adına en açık örneği verebilmek için bu konuya değindim.Aynı şey MİAD için de geçerli.Sayın Yunus Akdaş'ı yılldarır tanır ve bilirim kendisi Malatya Kitabının yazarı olduğumu ve iki yıldır İstanbul'a yönelik bir gazete naşriyatı yaptığımızı bilir bir gün Hüseyinciğim dışarıdan bir gözlemci ve Malatya'nın kitabını yazan bir kişi  olarak bizlere ne öneriyorsun demiş değildir.Gönül isterki Malatya ile alakalı çalışan kurum ve kuruluşlar Malatya için emek zarf eden insanlar daha hayatta iken kıymetini bilsinler ama ne yazık ki biz Malatyalılar birbirimizin kıymetini bilmiyoruz.Burada sizin aracılığınızla MİAD ve MASTÖB  başta  olmak üzere Malatya ile ilgili çalışan tüm dernek,vakıf ve STK.lar Malatya'nın kitabını yazan ve şu an 4.baskısını yapan bir eserin yazarı olarak tecrübelerimden yararlanmalarını elbette isterim ama zorlada tecrübelerimden yararlanın diyecek gücümüz ve kuvetimizde yoktur.Bilgi çok önemli bir güç.Yerinde ve zamanında kullanıldığı zaman onun önünde duracak güç Malatya'lılar bilima damlarına yazarlarına ve sanatçılara sahip çıkarlarsa her alanda ilerlerler.Aksi halde bir ileri iki geri gitmekten kurtulamazlar.Ben bunu derim bunu bilirim." şeklinde konuştu.

Görüşünü Aldığımız Malatyalı İşadamları ne diyor ?

Her şeyden önce bizlerin iyi bir envanter yaparak,işadamlarımızı,yazarlarımızı, bürokratlarımızı iyi bir şekilde tespit ederek her kesin faydalı olacağı komiteler oluşturarak ciddi bir faaliyetin içinde olmalıyız dediler.

    MİAD 8. GENEL KURULUNDA YUNUS AKDAŞ VE YÖNETİMİ SEÇİLDİ

 

Malatyalı İşadamları Derneği 9. Olağan Genel Kurulu 24 Ekim 2009 Cumartesi günü İstanbul’da MİAD dernek merkezinde yapıldı. MİAD genel kurulunda tek aday olarak Yönetim listesini sunan Yunus AKDAŞ tekrar Yönetim Kurulu Başkanlığına seçildi.

MİAD Genel Kurulu eski Eminönü Belediye Başkanı Nevzat ER’in Divan Kurulu Başkanı olarak seçilmesi ile başladı. Genç MİAD Üyeleri İrfan ASLAN ve İbrahim SIRMA’da divan üyeleri olarak genel kurulda hazır bulundular. Saygı duruşu ve açılış konuşmaları sonrasında 8. Döneme ait faaliyet raporları Genç MİAD Yürütme Kurulu Başkanı Ahmet Şamil ONUR, MİAD Genel Sekreteri Ahmet Turan KOÇER ve MİAD Yönetim Kurulu Başkanı Yunus AKDAŞ tarafından genel kurul katılımcılarına sunuldu.

Divan Kurulu Başkanı Nevzat ER’in oylamaya sunduğu 8. Dönem faaliyet planı ve denetleme kurulu raporları genel kurul tarafından ibra edildi. Son olarak MİAD yeni dönem Yönetim Kurulu Başkan Yunus AKDAŞ tarafından haziruna tek tek tanıtıldı. Genel Kurul Üyelerinin onayı ile yeni Yönetim Kurulu oybirliği ile seçildi. Genel Kurulda Gazeteci Yazar Cumali ÜNALDI, İşadamı Naci EKŞİ, İşadamı Kadir ERİŞ, AK Parti Kadıköy İlçe Başkanı Muharrem ÖDEMİŞ ve Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz YENİAY genel kurul üyelerine hitaben söz aldılar.

Genel Kurul sonunda söz alan MİAD Yönetim Kurulu Başkanı 9. Dönemde kendisi ve Yönetim Kurulunun genel kurul üyelerince yeniden görevlendirilmesi dolayısı ile teşekkürlerini sunduğunu belirtti. Yeni dönemde izleyecekleri politikalar hakkında da bilgiler veren AKDAŞ üyeler arası kaynaşmanın ve işbirliğinin artırılmasına ve lobi faaliyetlerine ağırlık vereceklerini, yeni dönem konsept projesi olarak Turgut Özal Tıp Merkezi MİAD Konuk Evi’nin yapımını planladıklarını söyledi. Son olarak yeni yönetim kurulu üyelerinin bir arada hatıra fotoğrafı çektirmesiyle MİAD 9. Olağan Genel Kurulu tamamlandı.

 

 

 

 

 

 

 

MİAD YÖNETİM KURULU
  ASİL
1 Yunus AKDAŞ               ÖNAY GROUP
2 Ahmet AKBALIK ÖZ-AK TEKSTİL
3 Ahmet DEMEZOĞLU ÖNAY GROUP
4 Bayram ŞAHİN ŞAHİN İNŞ ve TİC. A.Ş
5 Burhan POLAT B. POLAT TEKSTİL
6 Gazi AKMERCAN AKMERCAN ŞİRKETLER GRUBU
7 Hasan KAN EVKUR
8 Hasan YILDIRIM ÜÇER GIDA
9 Hüseyin TÜRKAN ÖZLEM KUMAŞ
10 İlhan ERDOĞAN PROFESÖR DOKTOR
11 İlhan ŞAHİNTÜRK İPEK TEKSTİL
12 Kenan Derviş PEKER HEDEF ÖNETİM DANIŞMANLIK
13 Mehmet YILMAZ NUR ALÜMİNYUM
14 Mehmet Zeki BAYKAL BAYKALLAR TEKSTİL DERİ PAZARLAMA
15 Mustafa PAŞAHAN ZEVİGAS GÖMLEK
16 Nurettin YAŞAR YAKA TEKSTİL
17 Ömer ÇOKYAŞAR ÖZYAŞAR TEL ve GALVANİZ
18 Ömer ÖZPEHLİVAN EMR FERMUAR
19 Serdar MUTLU ECHO-MAR
20 Turan TUNA TUNA ÇELİK
21 Vahap KÜÇÜK LC WAIKIKI

Editör: TE Bilisim