Terör örgütü PKK’nın emniyet güçlerine yönelik kalleş saldırılarına MHP’nin düzenlediği protesto gösterisinde, tepki yürüyüşü yapan halk, yandaş Sabah ve ATV’yi de protesto etmiş bu söz konusu medya organlarında “Ülkücüler bize saldırdı” şeklinde kamuoyuna duyurulmuştu. Olay esnasında çekilen görüntülerde de sadece söz konusu medya organlarını ‘kınama sloganları’ atıldığı gözlenmişti.

Tüm bu iddialar üzerine MHP İstanbul İl Başkanı Mehmet Bülent Karataş yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada “Sabah Gazetesi’nin çirkin bir o kadar da mesnetsiz saldırıları ve iftiraları ile karşı karşıya kaldık.” denilerek iddialar yalanlandı.

İşte o açıklama; “7 Haziran’dan bu yana terör örgütü PKKnın kalleş saldırıları ve kaybettiğimiz canlarımız ,şehitlerimiz için tüm Türkiye’de aynı anda Ülkü Ocaklarımız yürüyüş düzenlemiştir. İstanbul Ülkü Ocakları ve MHP İstanbul İl Teşkilatı olarak bizler de şehitlerimizi anmak ve teröre lanet etmek için Mecidiyeköy’den Beşiktaş’a bir yürüyüş yaptık. Bayraklarımızla gittiğimiz yürüyüşün ardından Sabah Gazetesi’nin çirkin bir o kadar da mesnetsiz saldırıları ve iftiraları ile karşı karşıya kaldık.

Sabah Gazetesi ve aynı kurumun televizyonları Ahaber ve ATV’de, toplanan onbinlerce vatandaşımızın binalarına taşlarla ,şişelerle hatta bıçakla saldırdığı,binaya girmeye çalışıldığı iddia edildi. Yürüyüş sırasında canlarına ,mallarına fiziki saldırı olmamasına rağmen yürüyüşümüze katılan on binlerce Milliyetçi Ülkücü vatandaşımız sanki saldırı düzenlemiş gibi kamuoyuna yansıtılmıştır.

Sabah Gazetesi önünde yapılan şey vatandaşın demokratik hakkı olan ıslıklı ve sloganlı protestodur. Sabah Gazetesi kendilerine yönelik bir saldırı varmış gibi yayınlar yapsa da bu sadece Milliyetçi Ülkücü Camia’ya atılan iftiradan başka bir şey değildir. Sabah Gazetesi ve grubu iftira boyutunu aşmış alçakça ve şerefsizce basının gücüyle Milliyetçi Ülkücü Camiaya saldırıda bulunmaktadır.

Sabah Gazetesi kendilerine yapılan sözde saldırı ile iftira atmak yerine Hürriyet Gazetesine düzenlenen saldırıları kimin düzenlediğini kendi ekranlarından ve gazetelerinden itiraf etsin.

Herkes şunu bilsin ki karanlık günler yaşadığımız şu dönemde Milliyetçi Ülkücü Camia kurulan tuzaklara düşmeyecektir. Bizleri bu tuzağa çekmeye çalışanlar da beyhude bir uğraş içindedir.”

Editör: TE Bilisim