Zeytinburnu Belediyesi, Ramazan ayının gelmesiyle birlikte hem binlerce kişiyi iftar sofralarında buluşturuyor hem de iftara yolda yakalanan vatandaşların yardımına koşuyor. Ramazan ayı kapsamında ilçe genelinde 5 ayrı noktada vatandaşlara çorba hizmeti veren belediye, Cevizlibağ metrobüs ve tramvay durağı çıkışına kurduğu stantta iftara yolda yakalanan vatandaşlara sıcak çorba, cevizli ekmek, hurma ve su ikram etti. Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın’ın da yer aldığı ikramda sıcak çorba kuyruğuna giren yolcular ezanın okunmasıyla birlikte çorbalarını yudumladı.

Esnafından öğrencisine, gencinden yaşlısına orucunu kaldırım kenarında birlikte açan vatandaşlar, buğusu üstünde tüten çorbayı afiyetle yudumladıktan sonra tekrar evlerinin yolunu tuttu.

150 HANEYE SICAK YEMEK SERVİSİ

Ramazan ayı boyunca meydan ve sokak iftarlarıyla yaklaşık 50 bin vatandaşı Gönül Sofrası’nda ağırlayan Zeytinburnu Belediyesi, iftara yolda yakalanan vatandaşlara da Cevizlibağ Metrobüs durağı, Marmaray Kazlıçeşme durağı, 15 Temmuz Meydanı, Merkezefendi ve Belediye Hizmet Binası önünde her akşam 3 bin kişilik sıcak çorba, cevizli ekmek, hurma ve su ikram ediyor.

Ayrıca evinden çıkamayan yardıma muhtaç 150 ailenin kapısına kadar da 4 çeşit sıcak yemek servisi yapıyor. Periyodik aralıklarla gıda mühendislerinin kontrolünden geçen yemekler, ailenin sağlık durumu dikkate alınarak seçiliyor. İlçedeki 13 mahallede bulunan ihtiyaç sahibi ailelere hizmet veren iki ekip, her gün 4 çeşit yemeği yardıma muhtaç vatandaşların kapısına kadar ulaştırıyor.

 

Editör: TE Bilisim