Konferansa konuşmacı olarak katılacak Locke, Storying dergisi için yapılan röportajda tüm sorulara içtenlikle cevaplar verdi.
Dünyanın dört bir yanında her yıl yüzlerce konferansa gerek konuşmacı gerekse sanatçı olarak katılan Locke, kendisiyle özdeşleşen çember dansını anlattı. “Çember Dansı, bütün insanlar için çember şekli; barışı, bütünlüğü, uyumu, güzelliği, sürekliliği, sonsuzluğu ve iyiliği temsil eder.” diyen Locke, çember dansı için Kuzey Dakotalı bir Kızılderili olan Arlo Good Bear’dan ilham aldığını söyledi.
Bear’ın ölümünün ardından gördüğü rüyalardan etkilenen Locke, “Bu rüyalardan bir mesaj aldım. Çember dansı; geçmişle bugünü, bugünle geleceği ve manevi dünyayla yaşadığımız dünyayı bağlayan bir yoldu benim için.”dedi.
Locke: “Dışarıdan yaşlı görünebilirim; ama genç olduğumu düşünüyorum.”
Hayattaki hedefini “İnsanların birliğine olumlu katkıda bulunacak bir farkındalık oluşturmak.” diyerek özetleyen Locke, bunu yapmak için dans, müzik ve hikâyelerle yapmaya çalıştığını vurguladı.
Kendisine yaşlandığını anlatmak için “Üşüyor musun? Başının üstünde çok kırağı varmış gibi görünüyor.” dediklerini de söyleyen Locke “Bu benim kırlaşmış saçlarıma atıfta bulunarak yaşlandığımı hatırlatmanın bir yolu. Dışarıdan yaşlı görünebilirim ama genç olduğumu düşünüyorum.” dedi.
Çevresinde fırsatlar kaynadığını ve bundan mutlu olduğunu söyleyen Locke, son olarak “Hayatımın en iyi evresinde olduğuma inanıyorum.”dedi.
Editör: TE Bilisim