Kuzey İspanya’da Bilbao, San Sebastian ve diğer güzel yerleri görebileceğiniz harika turlar mevcut. Uygun fiyatlı İspanya turları ile Kuzey İspanya’nın en güzel noktalarını gezebilirsiniz. Bu turları görüntülemek için göz atabilirsiniz.

Bilbao’da Gezilecek Yerler

Bask bölgesi, İspanya'nın en kuzeyinde Fransa sınırında yer almaktadır. Bu bölgenin en büyük kenti olarak da Bilbao dikkat çekmektedir. Bilbao eski zamanlarda sadece bir sanayi şehri iken ünlü mimarların köprüleri, heykelleri ve projeleri sayesinde pek çok sanat eserinin bulunduğu bir turistik kente dönüşmüştür. Yaşam tarzı olarak klasik İspanyol kültüründen biraz daha farklılık gösteren bu kentte yemek, mimari ve giyim çok az da olsa farklılık gösterir. Bilbao kentinde ilk olarak görülmesi gereken yer Guggenheim müzesidir. Bu müzenin önündeki Terrier cinsi köpek heykeli ve modern bir tarzda yapılmış olan La Salve Köprüsü, Bu destinasyonda pek çok farklı sanat tarzının bir arada görülmesine sebep olur. Birbirinden farklı kültürlerin buluşmasını temsil eden bu üç eser pek çok turist tarafından çokça tercih edilen yerler olarak dikkat çeker.

Buranın dışında Bilbao'da, Gran Via Caddesi, Punta Del Arenal Köprüsü, Mercado De La Ribera kapalı yemek pazarı ve Santiago Katedrali seyahatini Kuzey İspanya'da gerçekleştirecek olan kişilerin mutlaka görülmesi gereken yerlerdir.

San Sebastian’da Görülmesi Gereken Yerler

Atlantik Okyanusu sahillerinde yer alan San Sebastian şehri harika plajları ile ünlü ve Bask Bölgesi'nin en muhteşem şehirlerinden bir tanesidir. Bu bölgede özellikle Saint Mary Kilisesi, Playa De La Concha Plajı, Fishing Port, Parte Vieja, Monte Urgull ve Isla De Santa Clara gibi yerlerin kesinlikle ziyaret edilmesi gerekmektedir.

Her yıl dünyanın farklı yerlerinden milyonlarca turistin ziyaret etmekte olduğu San Sebastian şehri ayrıca dünyada en çok Michelin yıldızlı restorana sahip şehirlerden biri olarak bilinmektedir. San Sebastian ziyaret eden kişilerin gezilecek yerleri ziyaret ettikten sonra Michelin yıldızlı restoranlarda yemek yemeleri özellikle tavsiye edilmektedir. Ayrıca belirtmek gerekir ki genel olarak Bask bölgesi dünyanın gurme merkezi sayılmaktadır.

Pamplona’da Gezilecek Yerler

Pamplona Bask Bölgesi’ne komşu olan Navarra Bölgesi'nin başkentidir. San Sebastian’a araba ile yaklaşık bir saat mesafede olan bu bölge, her temmuz ayında boğa festivallerine ev sahipliği yapmaktadır. Her tarafı bol çiçekli ve yemyeşil olan Pamplona şehri, sokaklarında yer alan tarihi dokusunun muhteşemliği ile herkes tarafından çok sevilecek bir şehirdir.

Plaza Del Toros De Pamplona, City Walls, Placio De Navarra ve San Saturnino Katedrali bu bölgede gezilecek yerler olarak dikkat çekmektedir. Ayrıca pantolon şehrinde buranın en eski ve en ünlü kafelerinden biri olan Cafe Iruna’nın mutlaka ziyaret edilmesi gerekmektedir.

Editör: TE Bilisim