Esenyurt Belediyesi, bu yıl 53’üncüsü gerçekleştirilen ‘Kütüphane Haftası’ etkinlikleri kapsamında, gençlere okuma alışkanlığı kazandırmak için Mehmet Akif Ersoy Kütüphanesi’ni açtı. Kütüphanenin açılışı için düzenlenen törene Esenyurt Kaymakamı Ekrem İnci, Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Paşali Beşli öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Kadıoğlu öğrencilere kitap hediye etti

Açılış töreninde selamlama konuşmalarından sonra, Esenyurt Kaymakamı Ekrem İnci, Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu ve öğrenciler tarafından Mehmet Akif Ersoy Kütüphanesi’nin açılış kurdelesi kesildi. Açılışın ardından protokol üyeleri, vatandaşlar ve öğrenciler kütüphaneyi gezdi. Başkan Kadıoğlu burada öğrencilere kitap hediye etti.

“Daha büyükleri inşaat halinde devam ediyor”

İlçede spora ve eğitime verdiği önem ile bilinen Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu kütüphanenin açılışı ile ilgili yaptığı açıklamada eğitim ve spor alanında yeni bir sistemi hayata geçirdiklerini söyledi. Yeni kütüphanelerin de inşaatına devam ettiklerini ifade eden Kadıoğlu konuşmasında şu ifadelere yer verdi;

“Sporla eğitimi baş başa götürmek istiyoruz. Spor alanların sayısını 30 mekâna çıkarttık. Bu mekânlarda 94 bin sporcuya ulaştık. Şimdi de sürekli okuyan 13 bin öğrenciye ulaştık. Okuma alışkanlığını ve kütüphanelerde ders çalışma alışkanlığını kazandırmak istiyoruz. Çocuklar için parklarda kreşler ve kütüphanelerde ders çalışmaya iten yepyeni bir sistemde çalışmaya başladık. Kütüphanelerimiz parkların içine girdi. Mekânı büyük olan okullarda kütüphaneleri bizzat kendimiz tüm masraflarını üstlenerek yapıyoruz. Gençliğimiz ve geleceğimiz için büyük bir faydası var. Bunun için çalışıyoruz. Şu anda bu örneklerden birini bugün açtık, ama daha büyükleri inşaat halinde devam ediyor.”

Kadıoğlu ayrıca, derslerini kütüphanelerde çalışan öğrencilere ücretsiz içecek ve öğle yemeği servisi olduğunu da sözlerine ekledi. Başkan Kadıoğlu açılışın ardından Esenyurt Merkez Kütüphanesi’nde üye öğrencilerle söyleşi yaptı.

Editör: TE Bilisim