Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, ''Türkiye'de IMF dayatmasıyla ekonomide uygulanan Dubai modelinin ülkemizi getirdiği nokta ortadadır. Dubai modeli çömüştür'' dedi.

Kurtulmuş, Düzce Ticaret ve Sanayi Odası'nda (TSO) iş adımlarıyla bir araya geldi. Türkiye'nin ekonomi, hukuk ve siyaset alanlarında yapılanmaya ihtiyacı olduğunu savunan Numan Kurtulmuş, şöyle konuştu:

''Ekonomide iki temel üzerinden yola çıkılmalıdır. Bunlardan biri 'paradigma' yani çerçeve. Dünya aynı ama önemli olan sizin nasıl bir pencereden baktığınız. İkinci temel nokta 'model' anlayışımız. Türkiye'de 8-9 yıldır IMF dayatması ile ekonomide uygulanan Dubai modelinin bugün ülkemizi getirdiği nokta ortadadır. Dubai modeli çökmüştür. Onun yanında bir de borçlanma modeli var. Ucuz mallarla birlikte Türkiye borçlanmıştır. İlk kez denenen bu modelin sonunu da gördük. Sonunda tezgah dağıldı. Esnafa, üreticiye yılda 15 kalem vergi ve fon ödettirildi. Fabrikalar kapanıyor, Holdingler yabancılara satılıyor. Bankaların yüzde 50'si yabancılaştı. Kamu kaynakları özelleşti. Emek, değersiz hale geldi. Kamu, özel sektör ve en önemli vatandaş borçlu. Çukurova'da köyler satılık. Bunların sorumlusu 8-9 yıldır uygulanan ekonomi politikalarıdır.''

Numan Kurtulmuş, IMF ile yapılan görüşmelerde Gelir İdaresi Başkanlığı'nın özelleştirilmesi ve belediyelere ait büyük ve güçlü kuruluşların satışının konuşulduğunu iddia etti.

Kurtulmuş, anayasa değişikliğinin doğru olmayacağını da savundu.
Editör: TE Bilisim