Ekranların reyting rekortmeni dizisi Kurtlar Vadisi yine Ergenekon operasyonunu bir hafta önceden bildi.

Ergenekon soruşturmasıyla, senaryo arasındaki şaşırtan benzerlik artık gözlerden kaçmıyor.

Sabah gazetesi yazarı Yüksel Aytuğ, aylar önceden yazılan senaryonun Ergenekon soruşturmasıyla örtüştüğünü yazdı.

İşte Yüksel Aytuğ bugünkü köşe yazısı:

'Kurtlar Vadisi'nin 'dizi ambalajına sarılmış bir haber bülteni' olduğunu yazıp duruyorum. Vadi'nin diğer ana haber bültenlerinden tek farkı, bugünün değil 'yarının' haberlerini sunuyor olması... Senaristlerin 'kehaneti' bu hafta da isabet kaydetti.

PKK'ya yönelik büyük şehirlerde başlatılan operasyonun start aldığı hafta, 'Kurtlar Vadisi: Pusu'da derin devlet -PKK ilişkisi resmedildi. Geçen hafta 'Kurtlar Vadisi' hakkında kaleme aldığım yorumda dizinin 'iri laflar' ettiğini söylemiştim.

Önceki gün bültenlere düşen haberde ise yakalanan PKK'lı Sabri Ok'un derin devlet tarafından örgütün liderliğine hazırlandığı iddia ediliyordu. Yani karanlık güçler, örgütü yok etmek yerine, onu ele geçirip, güç olarak kullanmak niyetindeydiler.

Yani tıpkı, 'Kurtlar Vadisi: Pusu'da İskender Büyük'ün yaptığı gibi... 'Kurtlar Vadisi'nin söz konusu bölümünün senaryosu aylar önce yazılmış, çekimi ise operasyonun başlamasından en az iki hafta önce gerçekleştirilmişti. İşte ağzımın bir karış açık kalmasının sebebi de buydu!..

Yüksek Aytuğ'nun yazısına ulaşmak için tıklayınız...

Editör: TE Bilisim