KÜÇÜKÇEKMECE'DE HUZUR DOLU İFTAR AKŞAMLARI  DEVAM EDİYOR 


Küçükçekmece Belediyesi tarafından, “Sokak iftarında buluşalım. Bereketi paylaşalım” sloganıyla Ramazan ayı boyunca sürecek sokak iftarları devam ediyor.
 

Dört mahallede yaklaşık 10 bin kişinin katılımıyla gerçekleştirilen sokak iftarlarında konuşan Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay, başta Somali, Kenya, Etiyopya olmak üzere Afrika’da yaşanan kıtlığa değinerek, imkanı olan vatandaşlardan, açlığın yaşandığı ülkelere yardım etmelerini istedi.   Küçükçekmece Belediyesi tarafından düzenlenen ‘Sokak İftarları’ vatandaşların yoğun ilgisiyle devam ediyor.

İstanbul Times Haber Merkezi / Özel Haber

Geçtiğimiz Cuma günü, Fevziçakmak ile Sultan Murat Mahallesi, Pazartesi günü Söğütlüçeşme ve Salı günü de İstasyon Mahallesi’nde kurulan iftar sofrasında yaklaşık 10 bin kişiye iftar yemeği verildi. Pazartesi günü Söğütlüçeşme Mahallesi’nde bulunan Söğütlüçeşme İlköğretim Okulu’na kurulan Sokak İftarı’na yaklaşık 3 bin kişi katıldı.

Başkan Yeniay halkı yalnız bırakmıyor

İftar yemeğinde Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay, Başkan Yardımcıları ve birim müdürleri de vatandaşlarla birlikte iftar yaptı. İftarda bir konuşma yapan Başkan Aziz Yeniay, Ramazan ayıyla birlikte sofralara bereketin de geldiğini belirterek, sokak iftarları sayesinde insanlar arasında dostluğun ve muhabbetin arttığını ifade etti. HUZUR SÖYLEŞİLERİNİN KONUSU KİMSESİZ ÇOCUKLAR OLDU İftar yemeğinin ardından, ilahiyatçı yazar Vehbi Vakkasoğlu “Huzur Söyleşileri” kapsamında Akşemsettin Camii’nde vatandaşlarla buluştu.

Teravih namazı öncesi yaklaşık yarım saatlik bir söyleşi gerçekleştiren Vakkasoğlu, Ramazan ayında yetim ve kimsesiz çocuklara yapılacak yardımların önemine değindi. Çocuklara gösterilecek sevgi ve ilginin büyük bir sevap getireceğini de sözlerine ekleyen Vakkasoğlu, herkesi Somali’ye yardıma davet etti. 

YENİAY, AFRİKA’DAKİ AÇLIĞI HATIRLATTI İstasyon Mahallesi’nde bulunan Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde Salı günü gerçekleştirilen iftara da vatandaşların ilgisi yoğun oldu. Yaklaşık üç bin 500 kişinin katıldığı.
 
iftar yemeği sırasında kısa bir konuşma yapan Yeniay, iftara katılan vatandaşlara teşekkür ederek, “Bu iftar sofraları sizlerle anlamlı hale geldi. Bizleri yalnız bırakmadığınız için hepinize teşekkür ediyorum. Burada bir lokma yemekten çok gönüllerin paylaşımı vardır. Burada sohbet edip sıkıntılarımızı paylaşıyoruz.

Ramazan’ın bereketini, rahmetini ve muhabbetini birlikte paylaşıyoruz. Bizler burada iftarımızı yaparken, insanlığın dram içerisinde olduğunu biliyoruz. Somali, Sudan, Kenya ve Etiyopya’da insanlar açlıktan hayatını kaybediyor. Orada insanlar bir lokma ekmek, bir yudum su istiyor.

Yüce Allah’tan dileğimiz oradaki insanlar da ölmesinler. İnşallah onlarda gelen yardımlarla bir lokma aşa ve bir yudum suya kavuşurlar. İmkanı olan kardeşlerimizin de yardımlarını ve dualarını bekliyoruz” diye konuştu.   
Editör: TE Bilisim