Kızılay'a bağışta bulunan şirketler, kamu kurum ve kuruluşları, Kızılay'ın 149'uncu kuruluş yıldönümü nedeniyle düzenlediği geleneksel iftar yemeğinde platin ve altın madalya ile ödüllendirildi. Kızılay'ın 83 bağışçısına madalyalarını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan verdi. Törende altın madalyaya layık görülen Zeytinburnu Belediyesi adına ödülü Zeytinburnu Belediye Başkan Yardımcısı Gökhan Kasap aldı. İftar yemeğine Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yanı sıra Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, İstanbul Valisi Vasip Şahin ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ile çok sayıda davetli katıldı.

“AYRIM GÖZETMEKSİZİN MUHTAÇ OLAN HERKESE YARDIM EDİYORUZ”

Madalyaya layık görülen isimlere ödüllerinin verilmesinin ardından açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kızılay sadece Türkiye'de değil tüm dünyada faaliyetlerini sürdürüyor. Bugüne kadar nasıl destek vermeyi sürdürdüysek bundan sonra da sürdüreceğiz. Kızılay ile 15 yıllık başbakanlık ve cumhurbaşkanlığımda her geçen gün daha ileri gitme gayretinde olduk. Kızılay, ayrım gözetmeksizin muhtaç olan herkese hizmet sunarak dünyanın önde gelen kuruluşlarından biri olmuştur." dedi.

Kültürümüzdeki yardımlaşma ve dayanışma yapılarına sahip çıkarak dünyanın daha güvenli hale gelmesine katkı sağladıklarını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye, bugün dünyanın en büyük mültecilere yardım operasyonunu kimseye ihtiyaç duymadan kendi başına yürütebiliyorsa bunda Kızılay'ın çok büyük rolü vardır." şeklinde konuştu.

“DÜNYANIN DÖRT BİR TARAFINDA İFTAR SOFRALARI KURUYORUZ”

Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık ise 149 yaşında olan Kızılay'ın geleceğinin ne kadar aydınlık olduğunu bu buluşma atmosferinde bir kez daha gördüğünü belirterek, "Ramazan ayında Kızılay dünyanın dört bir tarafında iftar sofraları kuruyor. Geçen hafta sonu Somali'ye gönderdiğimiz yardım gemimiz birkaç gün sonra başkent Mogadişu'ya ulaşacak. Ramazan ayındaki bu en kapsamlı yardım çalışması sayesinde, kuraklıkla mücadele eden yaklaşık 3 milyon insanın karnı doyacak. Sayın Cumhurbaşkanımızın çağrısı üzerine başlatılan kampanyaya destek veren herkese şükranlarımı sunuyorum. Benzer bir yardım hazırlığını da Yemen için başlattık." dedi.

Editör: TE Bilisim