Esenler'de kitap okumak öğrenciye de, öğretmene de kazandırıyor. Esenler Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün, ilçe genelindeki öğrencilere kitap okuma alışkanlığı kazandırmak için hayata geçirdiği ‘Bir Kitap Bir Dünya’ projesinde gönüllü olarak görev alan öğretmenler ve proje kapsamındaki 2 bin 500 öğrenci için her ay sonunda kültür gezileri düzenleniyor.

BİR DÜNYA GEZİ ÖDÜLÜ

Proje kapsamında kitap okuyan öğrenciler bugüne kadar; 1453 Panorama Tarih Müzesi, Emirgan Parkı, Darıca Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi ve Botanik Parkı, Boğaz Turu, Miniatürk gezisi gibi sosyal ve kültürel gezilerle ödüllendirildiler. Proje ile başarılı bazı öğrenciler, okudukları kitapların ardından Umre'ye gitme hakkı da kazandılar. "Bir Kitap Bir Dünya" projesinde gönüllü görev alan 250 öğretmen de, Ankara, Konya ve Bursa'yı kapsayan bir kültür gezisi yaptılar.

KİTAPSEVER ÖĞRENCİ DE ÖĞRETMEN DE KAZANIYOR

Teknolojiyle beraber kitaplardan uzaklaşan çocuklara kitap sevgisi kazandırarak onları bir araya getirmek amacıyla oluşturulan proje kapsamında, öğrenciler her ay en az bir kitap okuyorlar. Gönüllü öğretmenler de öğrencilerle okudukları kitapların kritiğini yapıyorlar. Kitap okumaya teşvik etmek ve motivasyonlarının arttırılması için öğrencilere yönelik kültürel ve sosyal geziler de düzenleniyor. Öğrenciler katıldıkları gezilerde hem eğleniyorlar, hem de gezdikleri yerlerde kitap okuma etkinliğini gerçekleştiriyorlar.

ÖĞRENCİLERİN MİNİ TÜRKİYE TURU

Proje kapsamında öğrenciler, önce Miniatürk'e giderek Türkiye’nin ilk minyatür parkını gezme fırsatı yakaladılar. Ülkenin geçmişten bugüne uzanan kültür ve medeniyet birikimini yansıtan mimarî eserlerini bir bir inceleyen öğrenciler mini Türkiye turunun ardından kitaplarını okudular.  

Editör: TE Bilisim