Eğer açıklanamayan kısırlık sorunu mevcut ise, kısırlık değerlendirmesi yaptırmanız tavsiye edilecektir. Bu teşhis yöntemleri pahalı olabilir. Hatta bazıları için rahatsız edici bir uygulama da olabilir.

Çoğu sağlık planı doğurganlık tedavisinin maliyetini karşılamayabilir. Bu sebeple, mali açıdan hazır olmanız gerekmektedir. Dahası, bir takım danışmanlık ve testlerin sonucunda hamile kalacağınızın garantisi de yoktur.

Kadınlar için Kısırlık Testleri

İlk olarak, jinekoloji muayenesi dahil olmak üzere bir takım genel muayenelerden geçmek zorunda kalabilirsiniz. Kadınlar için pek çok doğurganlık testi mevcuttur:

Ovülasyon Testi

Doktorunuz, hormon seviyelerinizi ölçmek için kan testi isteyebilir. Bu test, yumurtlayıp yumurtlamadığınızı belirleyecektir.

Histerosalpingografi

Bu test fallop tüplerinizin ve rahminizin durumunu ölçmektedir. Herhangi bir tıkanıklık olup olmadığını ya da diğer potansiyel sorunları belirlemektedir. Rahme X-ışını kontrastı enjekte edilmektedir. Bu X-ışını rahim boşluğunun normal olup olmadığını belirleyecektir. Ayrıca, fallop tüplerinin dışına herhangi bir sıvının dökülüp dökülmediğini de belirleyebilmektedir.

Ovaryen Rezervi Testi

Bu teşhis yöntemi, yumurtlamaya hazır olacak olan yumurtaların sayısını ve kalitesini belirlemede yardımcı olmaktadır. Bu girişim, adet döneminin erken evrelerindeki hormon testi ile başlamaktadır.

Hormon Testi

Doktorunuz, ovulatuar hormonlarının seviyelerini belirlemek için bir takım hormon testi talep edebilir. Bu işlem ayrıca üreme süreçlerini kontrol altına almaya yardımcı olan hipofiz bezi hormonunu da değerlendirmektedir.

Çeşitli Görüntüleme Testleri

Klinik ya da doktor, fallop borularına ya da rahme ait anomalilere bakmak için Pelvik Ultrason talep edebilir. Normal ultrasonda an be an görüntü elde edilemediği için doktorunuz histerosalpingografi isteyebilir.

Bazı nadir durumlarda, doktoruz başka ek testler de isteyebilir. Bu testler, diğer anomali ihtimallerinin elenmesi için talep edilmektedir.

Bu testler:

Histeroskopi

Tıbbı durumunuzu değerlendirdikten sonra, fallop tüpü ya da rahim hastalıklarını kontrol etmek için doktorunuz histeroskopi talep edebilir. Bu uygulama süresince, doktorunuz ışıklı ve ince bir aygıtla rahme ulaşana kadar, rahim boynundan içeri girer. Bu teşhis edici test muhtemel diğer anomalileri de kontrol etmektedir.

Laparoskopi

Bu teşhis yöntemi, göbek deliği altında küçük kesikler açarak gerçekleştirilen minimal invaziv cerrahidir. Doktorunuz, görüntüleme için kullanılacak olan ince bir aygıt yerleştirir. Bu aygıt, rahim, fallop tüpleri ve overlerin kontrol edilmesine yardımcı olur.

Laparoskopi şunların varlığını belirlemede yardımcı olabilir:

  • Yara izi
  • Tıkanıklık
  • Düzensizlikler
  • Endometriyozis
  • Overler, rahim ve fallop tüplerinin diğer problemleri

Genetik Test

Bu test kısırlığa yol açan genetik bir kusurunuzun olup olmadığını belirlemek için gerçekleştirilir.

Neyi Dikkate Almalısınız?

Herkesin bu testleri gerçekleştirmesi talep edilmemektedir. Sizin için en uygun testlerin hangileri olduğunu doktorunuz değerlendirecektir. Doktorunuz kriterleri size anlatacaktır.

Dünya Tüp Bebek Merkezi Teşhis Testi

Kıbrıs Dünya Tüp Bebek Merkezi, kısırlığın sebebini belirlemek için çeşitli teşhis testleri önermektedir. Tedavinizi yurt dışında gerçekleştirmeyi düşünüyorsanız, Dünya Tüp Bebek sizin için akıllıca bir tercih olacaktır. Klinik, doğurganlık sorunlarını belirlemek için kullanılan kapsamlı ve ISO sertifikalı teşhis testlerini sağlamaktadır.

Eğer ile ilgili daha fazla şey öğrenmek istiyorsanız, web sitelerini ziyaret edebilirsiniz.

Editör: TE Bilisim