Kemal Kılıçdaroğlu Sarıyer’de temel atacak…

 

Alınan bilgilere göre, Ocak 2012 ayı içerisinde Sarıyer Belediyesi Hizmet Binası ve Kültür Merkez’inin, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun da katılımıyla temelinin atılması ve 2013 yılının ortalarında da tamamlanması planlandı. Ayrıca aynı gün Sarıyer Belediyesi Evlendirme Dairesi ve Kültür Merkez’inin de temeli atılacak. Yani Kemal Kılıçdaroğlu katılacak, Sarıyer’de özlemle, ihtiyaçla beklenen temeller atılacak.


İstanbul Times Haber Merkez

rkiye’nin ve Dünyanın İlk “Yeşil Bina” Sertifikalı Kamu Binası

 

Türkiye’nin ve dünyanın ilk “Yeşil Bina” sertifikasına sahip kamu binası olacak olan Sarıyer Belediyesi Hizmet Binası ve Kültür Merkezi yaklaşık 55 milyon Dolar’a (100 milyon TL) mal olacak. Bahse konu “Yeşil bina” birçok soruna çözüm getiren, içinde yaşayan ve çalışanların sağlık ve memnuniyet seviyelerini ön planda tutarak tasarlanmış, enerjinin ve suyun daha verimli kullanıldığı, atık seviyesi en aza indirgenerek geri dönüşüme önem verilen, inşa edilirken üretimi ve uygulanması aşamalarında çevreyi ve ekosistemi en az etkileyen malzemelerin kullanıldığı bir bina olacak.

 

Neler Sağlanacak

 

Sarıyer Belediyesi Hizmet Binası ve Kültür Merkezi ile Daha iyi iç mekan kalitesi, Daha verimli enerji kullanımı, Geliştirilmiş ve daha verimli olacak bir çalışma ortamı, Arttırılmış gün ışığı alımı ile aydınlatma enerjisinde önemli tasarruflar, Çalışma düzeninde üretkenlik artışı, Personel ilişkilerinde ve iş hizmet kalitesinde artış, Hastalığa yakalanma oranlarında düşüş, Kullanım ve işletme maliyetlerinde de önemli düşüşler, Altyapı hizmetlerinde minimum düzey, % 8-9 daha az operasyon maliyeti, % 7,5 binanın değerinde artış, % 3 kiralarda artış, % 3,5 doluluk oranında artış sağlanacak.

 

Yenilenebilir Enerji Sistemleri Uygulanacak

 

Sarıyer Belediyesi Hizmet Binası ve Kültür Merkezi, proje aşamasından son çivi çakılana kadar yaşanacak süreçte ve sonrasında tüm dünyanın yöneldiği “Yenilenebilir enerji sistemleri” ile donatılacak. Bu sistemler uygulandığında özellikle enerji tüketiminde büyük tasarruflar ve çevre korumasına büyük katkılar sağlanacak.

 

‘Engelliler’ İçin Engeli Bulunmayan Bir Bina

 

‘Sarıyer Belediyesi Hizmet Binası ve Kültür Merkezi’ Projesinin engelliler için hiçbir engeli bulunmayan bir bina olarak tescil edilmesi ve sertifikalandırılması için gerekli proje tasarım kriterlerinin uygulanması ile birlikte, bu sertifikanın alınması da sağlanacak.

 

İhaleyi Temelkon Mühendislik ve Abdülkadir Ortaklığı kazandı

 

Yansıyan bilgilere göre, yapılması planlanan Sarıyer Belediyesi Hizmet Binası ve Kültür Merkez’inin, ‘Temel üstü su basman seviyesine’ kadarki bölümünün yapımı için Aralık 2011 ayı içinde açılan ihaleyi, ‘8.940.000’ TL bedelle Temelkon Mühendislik ve Abdülkadir Ortaklığı kazandı. Şu ana kadar 100’ü aşkın temel kazık çakımı ise bitirilmiş durumda. Mart 2012 ayı içerisinde de ihaleye konu iş tamamen bitirilmiş olacak.  

 

Evlendirme Dairesi ve Kültür Merkez’i de yapılacak

 

Sarıyer ve Sarıyerliler yakında Evlendirme Dairesi ve Kültür Merkezi’ne de kavuşmuş olacak. Sarıyer İlçesi, İstinye Mahallesi 61 Pafta, 386 Ada, 11 Parsel ve A Parsel ilişikli alan üzerinde inşa edilecek olan Sarıyer Belediyesi Evlendirme Dairesi ve Kültür Merkezi’nin yapımına da Ocak 2012 ayı içinde başlanması ve Mayıs 2012 ayı içerisinde de bitirilmesi planlandı.  

 

Kemal Kılıçdaroğlu Katılacak, Sarıyer’de Temeller Atılacak

 

Yine alınan bilgilere göre, Ocak 2012 ayı içerisinde Sarıyer Belediyesi Hizmet Binası ve Kültür Merkez’inin, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun da katılımıyla temelinin atılması ve 2013 yılının ortalarında da tamamlanması planlandı. Ayrıca aynı gün Sarıyer Belediyesi Evlendirme Dairesi ve Kültür Merkez’inin de temeli atılacak. Yani Kemal Kılıçdaroğlu katılacak, Sarıyer’de özlemle, ihtiyaçla beklenen temeller atılacak.

 
İstanbul Times haber Ajansı (İTHA)

Editör: TE Bilisim