Törende konuşan Op. Dr. Altınok Öz, " Derneğin, Balkanlar ve Türkiye arasında bir köprü oluşturacağını ifade ederek Balkanlılar Derneği binasının önemli görevleri de yerine getireceğini " söyledi.


Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’ün desteği ve katkısı ile Kartal Soğanlık Orta Mahalle Balkanlılar Parkı yanında 3317 m2  üzerine  üç kat olarak  inşa edilen   Balkanlılar Kültür ve Dayanışma Derneği Binası, yapılan muhteşem törenle açıldı.

Açılış törenine, Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt,  Bulgaristan Hak ve Özgürlükler Hareketi Genel Başkan Yardımcısı  ve Kırcaali Milletvekili Erdinç Hayrullah, Burgaz Milletvekili Hüseyin Hafızov, Gabrovo Milletvekili Çetin Kazak, Bulgaristan İstanbul Başkonsolosu  Aleksander Velev,  Kartal CHP ,MHP,AKP,DP İlçe Belediye Başkanları, Kırcaali Belediye Başkanı Atilla Baykal ,Kartal Belediyesi Kardeş Belediyeleri Sırbistan Sjenica Belediye Başkanı Hazbo Mujoviç, Bulgaristan Sitovo Belediye Başkanı Nıkolay Nedelchev, Bulgaristan Vidin Belediye Başkanı Gergo Gergov, Bulgaristan Ardino Belediyesi Başkanı Resmi Murat ve protokol ekibi, Antonovo Belediye Başkanı Taner Ali, Sofya ve Varna Kadın Kolları, Sofya Teknik Üniversitesi Dekanı Daniela Gotseva  ve ekibi, Yalova Subaşı Belediye Başkanı Musa Kuş, Balkanlar Göçmen Dernekleri Federasyonu Genel Sekreteri Hüsamettin Çınar,Balkanlılar Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Olcay Özgün, Balkan Dernekleri Federasyonu ve Konfederasyon temsilcileri, Kartal Belediye Meclis Üyeleri, Mahalle Muhtarları ve çok sayıda Kartallı katıldı.


Başkan Altınok Öz Coşkuyla Karşılandı
Mehter takımı konseriyle başlayan açılış töreninde alana gelen Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz yoğun bir tezahüratla karşılaşırken Kartallılar, ellerinde meşalelerle ve ‘Kayıtsız Şartsız Altınok Öz, Kartal Öz’üne döndü’ yazılı  pankartlarla sevgi gösterisinde bulundu. Yaşanan yoğun izdiham nedeniyle güçlükle tören alanına girebilen Op. Dr. Altınok Öz, burada Kartallıları ve davetlileri selamladı.

Bu Dernek Balkanlarla Türkiye Arasında Köprü Olacak
Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, törende yaptığı konuşmada, derneğin, Balkanlar ve Türkiye arasında bir köprü oluşturacağını söyledi. Başkan Altınok Öz, Balkanlılar Derneği binasının önemli görevleri de yerine getireceğini belirterek “ Yüzyıllar önce Anadolu’dan Balkanlara giden, daha sonra göç edenler ile kalanlar arasında köprüyü oluşturacak bir binadır burası. Bu bir İl binası, bir İl Dernek binası değildir. Bu binanın önemli görevleri var. Bu binanın, orada kalanlar ile buraya gelenler arasında önemli bir köprü görevini layıkıyla yerine getireceğinden en ufak bir şüphem yoktur” dedi.

 

Editör: TE Bilisim