Ali Ekber Şahin’in başkanlığında toplanan meclis, 2016 faaliyet raporunu 20 kabul, 13 ret ile oy çokluğuyla kabul etti. Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, yaptığı konuşmada kendisine yönelik eleştirilere belgelerle cevap verdi.

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, Kartal’da yapımı tamamlanan, halk arasında eşekli kütüphaneci olarak anılan Mustafa Güzelgöz’ün heykeli ile ilgili de konuştu. Başkan Altınok Öz, Mustafa Güzelgöz’ün yaşadığı dönemde dünyanın en iyi sosyal sorumluluk ödülüne sahip olduğunu belirterek “Okuma yazma bilmeyenlere okuma yazma öğretti ve bundan dolayı Mustafa, 1962 yılında dünyadaki en iyi sosyal projeye aday oluyor. Finalde iki tane aday var. Birisi Mustafa, diğeri İtalyan bir vatandaş. İtalyan olan, sokak çocuklarını doktor, mühendis diye okutarak hayata kazandırıyor. Yönetim toplantısında 4’e 4 kalıyor. Jüri Başkanı, oyunu Mustafa’dan yana kullanıyor ve Mustafa birinci oluyor. Jüri Başkanına oyunu neden Mustafa’dan yana kullanıldığı soruluyor. -İtalyan, sokak çocuklarını eğitti ama Mustafa sokak çocukları olmasın diye çalıştı- yanıtını veriyor” dedi.

 “Soğanlık Meydanı’na bir Lale Meydanı yapmak yanlış mı? ”

Başkan Altınok Öz konuşmasında, Soğanlık Meydan Cami hakkındaki tartışmalara da değindi. Soğanlık Meydanı tartışmaları hakkındaki söylemlerinin, AKP grubu tarafından kasıtlı olarak medyada çarpıtıldığını savunan Başkan Altınok Öz, “Söylediklerimi cımbızlayıp medyaya sundunuz. Dönün dönün kullanın. Ben rahatsız değilim. Kartal Belediyesi’nin mülkü olan Sağlık hizmet binasını karakola verdireceksiniz. Bunları da biliyorsunuz. Kartal Belediyesi yani biz, park olarak ayrılan yere cemaat bu cami yapılırken boşta kalmasın diye prefabriği yapacağız. Siz uyanıklar gideceksiniz, bize haber vermeden öbür alanı da dini tesis alanına çevirip her yere el koyacaksınız. 3 oy uğruna dini siyasete alet edeceksiniz. Ben o günkü yıkım töreninde ne dedim? Lale Meydanı yaptıracağım yere park yaptırmam dedim. Açın bakın. Bir daha okuyun, bir daha bakın. Kadir Beye de sordum. Soğanlık adı nereden geliyor? Lale, Soğanlık'tan geliyor. Soğanlık meydanına bir Lale Meydanı yapmak yanlış mı?"

“Bu Adam Camiye Karşı Diyorsanız, Merkez Cami ile Tamirhane Camisini Kim Yaptırdı?"

Başkan Altınok Öz, AKP grubunun Soğanlık’a bir meydan yapılmasına engel olduğunu kaydederek, “Engel oldunuz. Engel olmayı bırakın. Belediye Başkanını, belediyeyi, Cumhuriyet Halk Partisi’ni yok saydınız. Haberimiz yokken gittiniz, aceleyle değiştirdiniz. Ne diyelim sizlere. Allah ıslah etsin. 2019’da benden almayı düşünüyor musunuz? Dönün dönün kullanın. İzin veriyorum. -Bu adam camiye karşı- diyorsunuz. Merkez Camisi’ni kim yaptırdı? Tamirhane Camisi’ni kim yaptırdı? Zeytinlik Camisi'ndeki müştemilatı kim yaptırdı? Namazda gözü olmayanın ezanda kulağı olmasın” ifadelerini kullandı.

“Altınok Öz’ü FETÖ ile İlişkilendirecek Adamın Alnını Karışlarım”

Başkan Altınok Öz, FETÖ ile kendisini ilişkilendirmeye çalışanlara, bir gazete haberiyle cevap verdi. Başlığı, “Herkes methederken o uyarmıştı” olan haberde, Başkan Altınok Öz'ün, henüz 2009 yılında tüm Türkiye’yi FETÖ hakkında uyarmasına yer veriliyor. Gazete haberini tüm Meclis’te gösteren Başkan Altınok Öz, “15 Temmuz’da vatandaşa su vermediniz denildi. Biz su verdik, siz FETÖ’ye hayat verdiniz” dedi. Başkan Altınok Öz, haberde yer alan ve 2009'da dile getirdiği ifadelerini, tekrar tüm meclise okuyarak “Amerika’daki o sümüklü ve ağlayan adam, -Türkiye’ye dönmemem için bir neden yok- diyor. Ama şartlar oluşmadı, Humeyni gibi gelmek istiyor. 2009 Şubat ayında 50 kere sizi uyarmadık mı? Siz şimdi teşekkür ediyorsunuz ama sizin arkadaşlarınız bağ kurmaya çalışıyor. FETÖ derken, herkes bir düşünecek. Herkesi öyle veya böyle ilişkilendirebilirsiniz ama Altınok Öz’ü ilişkilendirecek adamın alnını karışlarım” dedi.

“Yunus Mahallesi Bu Planla Dönüşmez, 2011 Planına Dönün”

Başkan Altınok Öz konuşmasının devamında, Yunus Mahallesi'ndeki imar sorununun çözümü için önce 2011 planlarına geri dönülmesi gerektiğini kaydetti. AKP grubuna “2011 planına geri dönün” çağrısı yapan Başkan Altınok Öz,“15Temmuz’dan sonra Tüm Emek İş Sitesi'nin dönüşümüne katkı sağlayan Erdoğan Bayraktar’a teşekkür ediyorum dedim. Onlara ediyoruz da size niye etmeyeceğiz? Sizinle birlikte Büyükşehir Belediyesi Grup Başkan Vekili Temel Beye gitmedik mi? Bu plan notlarıyla bu işler olmaz, bunları yapalım demedik mi? Ne çıktı, neyinizi gördük? Görelim de teşekkür edelim. Sayın Temel Bey geçen sene faaliyet raporunda ne dedi? -Dönüşüm için biz, parti olarak imar planlarında teşvik imar planları yapmadık- mı dedi? Yaptınız. TOKİ ile yaptınız, Emlak Konut ile yaptınız, Kibar Holding ile yaptınız. Binaları diktiniz, 46 metrelik ana aksın yolunu değiştirdiniz. 2015’te 1/5000’lik plan çıktı. Tam bir buçuk sene plan notu yazamadınız. Şimdi -yükseklik fazla, 15 veya 15 katta sınırlayalım- dediniz. Daha büyük bir şey yaptınız, -yüzde 30 konut, yüzde 70 ticaret olsun- dediniz. Orada oturan halkı, dükkanda oturacakmış gibi gördünüz. Orada oturan halkı, oradan terke zorluyorsunuz. Bu plan notları ile Yunus Mahallesi'nin dönüşmesi mümkün değil. 2011 planları en ideal plandı. 2011 planlarına geri dönün” dedi.

Editör: TE Bilisim