Kardeş köylere ‘geçmiş olsun’ ziyareti

Van’da meydana gelen depremden sonra uygulamaya konulan 'kardeş belediye-kardeş köy' programı çerçevesinde, Küçükçekmece Belediye Başkan Yardımcı Levent Uslu ve M.Besim Müftüoğlu, Erciş’e bağlı 4 köyü ziyaret etti. Ziyaretten memnun olan köylüler, bu zor dönemde kendilerine destek olan herkese teşekkür ettiler.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla Van’da meydana gelen depremden sonra uygulamaya konulan 'kardeş belediye-kardeş köy' program çerçevesinde tüm belediyelerin katılımıyla İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde koordinasyon toplantısı yapıldı. Toplantı sonunda Van’ın Erciş ilçesine bağlı Yukarı Akçagedik, Şerefli, Ortayayla ve Kayaboyun köyleri Küçükçekmece Belediyesi’nin kardeş köyü oldu.

HAYAT NORMALE DÖNMEYE BAŞLADI

Küçükçekmece Belediye Başkan Levent Uslu ve M.Besim Müftüoğlu  ile  geçtiğimiz Salı günü Van’a gitti. Van’da incelemelerde bulunan Uslu ve Müftüoğlu Van İl Genel Meclis Üyesi Nasır Sinoğlu ile birlikte depremde en çok zarar gören Erciş ilçesinde incelemelerde bulundu.

Erciş merkezdeki çadır kenti dolaşan ekip, depremzedelere geçmiş olsun ve başsağlığında dileklerinde bulundular. Köy Hizmetleri ve Erciş Belediyesi’ndeki yardım merkezlerini de gezdiklerini söyleyen Başkan Yardımcı Levent Uslu;  “Erciş’te hayat normale dönmeye başlamış. Arama kurtarma çalışmaları sona ermiş. Birkaç binanın bodrum katına ulaşılmaya çalışılıyor. Dileriz ki buralarda kaybımız yoktur” dedi.

Erciş’teki çalışmaları yerinde gören Başkan Yardımcı Levent Uslu ve M.Besim Müftüoğlu programlarda bulunan köylere ziyaret için yola çıktılar. Önce Yukarı Akçagedik Köyü, ardından Şerefli, Ortayayla ve Kayaboyun köylerine gittiler.

BİZ KARDEŞİZ AYRIMIZ GAYRIMIZ YOK

60 haneli 488 nüfuslu Yukarı Akçagedik köyüne giden ekibi karşılayan muhtar Kasım Akyol, ‘İstanbul’dan kardeşlerimiz geldi çok memnunuz ’ diyerek; “Hükümetimize, Başbakanımıza, belediye başkanlarımıza teşekkür ederiz. Bizi zor günlerimizde yalnız bırakmadılar. Biz kardeşiz, ayrı gayrımız yok” diye konuştu.

KÖY HALKI YARDIMLARDAN MEMNUN

Başkan Yardımcı M.Besim Müftüoğlu ise yaptıkları ziyaretlerden köylülerin çok mutlu olduğunu gözlemlediklerini belirterek; “Yaşanan felaketi yerinde gördük. Allah halkımıza bir daha böyle bir felaket yaşatmasın. Elbette ki gidenleri geri getiremeyiz: Ancak hayatta kalanlara her zaman destek olmalıyız. Biz de yaşanan acıları paylaşmak adına buradaydık. Halkımızın devlete güveninin tam olduğunu yapılan yardımlardan çok hoşnut olduğunu gördük” diye konuştu.

KÖYLERİMİZE DESTEK OLACAĞIZ

Gezdikleri köylerde evlerin pirketten yapıldığını söyleyen Başkan Yardımcı Levent Uslu, “Gittiğimiz bu köylerde hiçbir ev yıkılmamış. Çok şükür ölü yaralı yok ancak, hasarlı binalar var. Köylülere çadır gönderilmiş. Sadece birkaç aile çadırda yaşıyor. Diğerleri evlerinde hayatlarını sürdürüyorlar. Bu köylere Başbakanlık tarafından her yıl 2 ton ücretsiz kömür gönderiliyor.” diyerek köylülerin taleplerini de aldıklarını ve yerine getireceklerini de sözlerine ekledi.

Uslu, bu dört köyde yaşayanların bundan sonra olabilecek sıkıntılarını gidermek için takipçi olacaklarını ve gerekeni yapacaklarını da söyledi.

 

 

 

 

 

 


Editör: TE Bilisim