Krizde Kapalıçarşı'da ciro düşerken mülk fiyatlarında yüzde 50'ye varan artışlar olduğu bildirildi. 13 metrekarelik küçücük bir dükkan 650 bin dolar değerinde...

Kapalıçarşı Esnafları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Fırat,
Kapalıçarşı'ya gelen turist sayısındaki artışa rağmen alışverişteki alımın düştüğünü söyledi.

Yerli turistin de Kapalıçarşı'dan uzaklaştığını, yerli ziyaretçi sayısının yüzde 25'lere gerilediğini vurgulayan Fırat, ''Bu son 15 senedir böyle. Yerlinin bir tek gelip aldığı altın. Yazın düğün dernek olduğu için çeyrek ve yarım altın satışları çok arttı. Oysa eskiden yerli ziyaretçiler gelip buradan yüzüğünü, çeyizini, gelinliğini alıp çıkardı. Yerli şu anda bir tek nişan yüzüğü veya takı için geliyor. Ulaşım da ciddi sıkıntı. Çevrede otoparkların yetersiz olmasıyla da yerliyi kaybettik'' diye konuştu.

KAPALIÇARŞI'DA MÜLK SAHİBİ OLMAK VAR

Gelen turist sayısındaki artışa rağmen alışverişteki alımın azaldığına dikkati çeken Fırat, ''Ancak dışarıda mülk sahiplerinin gayrimenkullerinin değerinin düşmesine rağmen son 1 senede buradaki gayrimenkullerin fiyatları yaklaşık yüzde 50 arttı'' dedi.

Hasan Fırat, ''12-13 metre kare bir dükkan şubatta resmi ihale ile 650 bin dolara satıldı. Şu anda değeri 800 bin dolar civarındadır. Metre karesi yaklaşık 100 bin liraya geliyor'' şeklinde konuştu.

Gayrimenkul fiyatlarının artmasının kiraları da artırdığına işaret eden Fırat, bunun sıkıntı yarattığını ve kiracıları zor durumda bıraktığını vurguladı.
Editör: TE Bilisim