Başbakan Erdoğan başkanlığındaki "Açılım Zirvesi"nden "Kandil'den dönüşe devam" kararı çıktı. Bakan ve bürokratların katıldığı zirvede, PKK'lıların gelişi sırasında halkı infiale sürükleyen görüntülerin tekrar yaşanmaması kararı alındı.

Yeni Şafak'ta yer alan habere göre, Kandil ve Mahmur'dan sayıları 40-50 arasında bir grup gelecek. Ancak bunlar sessiz bir şekilde gelecekler ve bu kez ayaklarına hakim ya da savcı gönderilmeyecek, Habur'da seyyar bir adliye oluşturulmayacak

 HABERİNİZ OLMADAN GELECEKLER
AK Parti Hatay Milletvekili Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu Üyesi Prof. Dr Mustafa Öztürk daha önce bu konuyu itiraf etmiş, dağdan inişlerin 6 aydır sürdüğünü, son 34 kişilik kafilenin kamuoyuna yansıdığını da belirterek "Biz bu işi sessiz sedasız yapacaktık. Provoke edildi. Daha çok terörist gelecek ama kimsenin haberi olmayacak. Bunu meclistekiler iyi biliyor" demişti

Öztürk şöyle konuşmuştu: "Biz bunları sessiz sedasız getirecektik ama provoke edildi. Bir gurup siyasi yapı bunu kamuoyunda kendilerine mal ederek siyasi rant elde etmek istiyor. Önemli miktarda da teslim almalar var ama bunların bir kısmı son 34 kişisi yansıdı. Tam rakamı bilmiyorum ama altı aylık bir süreçte bu sayı oldukça fazla, teslim olmalar baya bir kişi daha gelecek ve bunlardan hiç haberiniz bile olmayacak bu kadar net söylüyorum ve bu böyle olmalı.

 

SUÇA BULAŞMAMIŞ OLANLAR...

34 kişilik grubun ardından gelecek olan bu ikinci grup da suça hiç bulaşmamış olanlardan oluşacak. Böylece bundan sonraki sürecin Mahmur'daki şova dönük görüntülerle değil, sessiz bir şekilde gelip, yargılandıktan sonra Türkiye'ye girişleri şeklinde olacağı kamuoyuna gösterilmiş olacak. Devamında Kandil ve Mahmur'dan sessiz gelişler devam edecek. 11 bin kişinin yaşadığı Mahmur'dan büyük kitleler halinde eve dönüşler olurken, Kandil'den daha küçük gruplar halinde gelinmesi söz konusu olacak.

KASIM VE ARALIKTA GELECEKLER

Kasım ve Aralık ayı sessiz dönüşlerin yoğunlaştığı dönem olacak. Bu arada sayıları 750 ile 1000 arasındaki Suriye ve İran kökenli militanların bir kısmının Suriye'ye gidişlerine de tanık olabileceğiz. Kandil'deki PKK'lı sayısının 4000-45000 civarında olduğu tahmin ediliyor. Bunların 1500'ünü suça bulaşmış olan militanlar oluşturuyor. İçlerinde önemli sayıda Suriyeli var. Suça bulaşmış olanlarla ilgili farklı bir mekanizma işletiliyor. Ancak öncelik suça bulaşmamış olanların getirilmesi.

ŞAHİNLER SUSTURULACAK

Bu arada kamuoyunda meydana gelen infial de dikkate alınarak DTP'nin şahinlerinin bir süre susması sağlanacak. Ahmet Türk ve Selahattin Demirtaş gibi makul isimler ön plana çıkacak, açıklamaları sürece zarar veren Emine Ayna, Sevahir Bayındır ve Aysel Tuğluk gibi “şahin” lerin susması sağlanacak.

Editör: TE Bilisim