Açık kapalı spor alanları, spor kompleksleri, yaz, kış ve engelli spor okullarıyla tüm vatandaşları sağlıklı yaşam için spora davet eden Kağıthane Belediyesi’nin yüzü genç sporcuların başarısıyla gülüyor. Uluslar arası şampiyonada branşında birinciliği göğüsleyen Uğur Vardar ve derece alan sporcular Ferhat Çılgın ile Sinan Demir Kağıthane’ye madalya ile dönerken, genç sporcular Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç’ı makamında ziyaret etti.

Başarıları için genç sporcuları tebrik eden Başkan Kılıç, meclis üyelerinin oy birliği ile Amatör Sporlar Başarı ve Ödül Yönetmeliği’ni yürürlüğe koyan ilk belediyenin Kağıthane Belediyesi olduğunu söyledi. Spora yönelik yatırımların devam edeceğini söyleyen Başkan Kılıç; ‘Bizler  gençlerimizi spora teşvik etmek adına elimizden gelen çabayı gösteriyoruz. İlçemize birçok spor kompleksini kazandırdık. Hizmete açık futbol sahalarımız da gençlerimize hizmet veriyor.  Spor okullarından etkinliklere birçok alanda sporu ve sporcuyu destekliyoruz. Türk sporunun gelişmesi ve gençlerimizin spora yönlenmesi adına bölgemizde yatırımlarımız sürecek’’ dedi.

Kendilerine verdiği destek için Başkan Kılıç’a teşekkür eden sporcular, Kağıthane’nin sporseverler için büyük imkanlar sunan bir ilçe olduğunu söylediler. Belediyenin amatör kulüp ve bireysel sporculara sağladığı desteğin Kağıthaneli sporcular için çok önemli olduğunu, genç sporcuları başarı için teşvik ettiğini ifade ettiler. Olimpik yüzme havuzu, basketbol sahası, futbol sahası, fitness salonları ve farklı branşlarda verilen spor eğitimleri ile Yahya Kemal Spor Kompleksi’nin ikinci evleri olduğunu söyleyen sporcular, Kağıthane’yi ve Türkiye’yi en iyi şekilde temsil etmek için çalışmaya devam edeceklerini söylediler.

TAEKWONDO VE GÜREŞ BRANŞLARINDA DERECEYE GİRDİLER


Kağıthaneli Milli Taekwondocu Uğur Vardar, 12-15 Şubat 2015 tarihinde Antalya’da düzenlenen Uluslar Arası 2. Turkish Open Taekwondo Şampiyonası’nda 18-30 yaş kategorisinde şampiyonluğu göğüsledi.

Kağıthane Belediyesi Kış Spor Okulları Kursiyerlerinden Sinan Demir, Minikler İstanbul il birinciliği şampiyonasında Grekoromen Stilde 47 kg da İstanbul 3. sü olarak Kağıthane’ye madalya ile dönerken, kursiyer Ferhat Çılgın ise Minikler İstanbul il birinciliği şampiyonasında Serbest Stilde 66 kg da İstanbul 3. sü oldu.

Genç sporcuların makam ziyareti çekilen hatıra fotoğrafının ardından son buldu.

 

Editör: TE Bilisim