Bir apartmanın 4. katındaki dev saksı yolda yürüyen iki genç kızın başına düştü. İşte saniye saniye kaza görüntüleri.

Maltepe'deki olay 3 gün önce gerçekleşti. 5 katlı apartmanın dördüncü kattaki dairenin balkonunda yer alan beton saksı kaldırımda yürüyen 2 genç kızın üzerine düştü.

Güvenlik kamerasına saniye saniye yansıyan olayda dershaneden evlerine doğru ilerleyen iki arkadaştan lise üçüncü sınıf öğrencisi Merve Ülker (18) yere yığıldı. Olayı hafif sıyrıklarla atlatan arkadaşı ise yaşadığı panik nedeniyle olay yerinden hızla uzaklaştı. Yerde yatan genç kızın yardımına çevredeki vatandaşlar koştu. Genç kız, ilk müdahalenin ardından vatandaşların çağırdığı ambulansla Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. 2 gün hastanede tedavi gören Merve Ülker, dün akşam taburcu edildi. Şans eseri ölümden dönen genç kız, "Kaldırımda yürürken birden üzerime bir şeyler düştü. Rüyadayım sandım neler olduğunu tam hatırlamıyorum. Bana gelip birileri 'Gözlerini açık tut' dedi. Sorumlular hakkında davacı olacağım" diye konuştu.

Yaralı kıza ilk müdahaleyi yapan esnaf ise, "Bir an deprem oluyor zannettim. Çünkü büyük bir gürültüyle taşlar düşmeye başladı. Ebat olarak çok büyüktü. Düşen parçaların her biri 15-20 kilogram var" şeklinde konuştu. Çevrede oturan vatandaşlar, bakımsız ve eski olduğu öne sürdükleri binadan aynı gün klimanın da düştüğü öne sürdü. Olay sonrası bina ve daire sahibi, polis merkezinde ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı.

Editör: TE Bilisim