Birlikte Lokma Yediler, Dua Ettiler

Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu Muharrem ayı nedeniyle oruç tutan alevi vatandaşlarla iftar yemeğinde buluştu.

Hazreti Muhamed’in Mekke’den Medine’ye hicret ettiği ve Kerbela Şehitlerinin anıldığı Muharrem Ayı’nda oruç tutan alevi vatandaşlar, Esenyurt Örnek Cem Evi’nde düzenlenen iftar yemekte oruçlarını açarak, lokma yediler ve birlikte dualar ettiler.

Örnek Cem Evi Başkanı Hüseyin Çam başkanlığında gerçekleşen iftar yemeğine çok sayıda vatandaş katılırken, AK Parti İlçe Başkanı Şenay Değer, Belediye Başkan Yardımcısı Emin Batmazoğlu, Belediye Başkan Danışmanı Selahattin Aydar, Meclis Üyeleri Serkan Kara, Efrail Çiftçi, Mustafa Eralmaç, Aşkın Demirel katılanlar arasında yer aldı.  

Kadıoğlu: Kültürel değerlerimize hep birlikte sahip çıkacağız

Esenyurt Örnek Cem Evi’nde düzenlenen yemeğe katılarak, Alevi vatandaşlarla birlikte iftar açan Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, “dünyanın neresinde olursa olsun tarihi kültürel ve dini değerlerimize sahip çıkmaya gayret ediyoruz. Allahın tüm nimetlerini sergilendiği dünyamızda, insanlık henüz hakkın davasını anlayamamıştır.

Bu mübarek ayda Hz. Peygamberimiz Mekke’den Medine’ye hicret etmiştir. Bu mübarek ayda hak uğruna şehit olan kerbela şehitlerimizi anıyoruz. Bu ayı idrak eden insanlarımız ile bir arada olmaktan onur duydum. Allahın emirlerini bize ulaştıran hak dostlarının şefaatine nail oluruz inşallah.

Allah emirleri ile bizi hak yoluna davet eden resulümüz ve onun yolunda giden erenlerimizin bize bıraktığı o paha biçilmez değerlere hep birlikte sahip çıkacağız” dedi.

Haber Servisi : İstanbul Times haber Ajansı (İTHA)

 

 

Editör: TE Bilisim