Şişli Bomonti'de polis, taş ve sopalarla saldıran grubun arasına zırhlı araç ile girerek göstericileri dağıttı. Üzerlerine gelen polis aracını gören göstericiler, pankartları bırakarak ara sokaklara kaçtı. Bu sırada polis aracından yükselen , "Kaçmayın ulan. Kaçmayın. Gelin, kaçmayın" anonsu dikkat çekti.

Cerrah'ın yürüyüşü sırasında kortejde bulunan DİSK ve CHP'liler ile başka sendikalara üye diğer göstericiler sloganlar atarak, Cerrah'ı protesto etti. Bazı göstericilerin ellerindeki pet şişeleri Cerrah'a attıkları gözlendi.

TUTAMIYORUZ MÜDÜRÜM

Celalettin Cerrah, görev yapan bazı polis memurlarıyla da sohbet etti. Sohbet sırasında bir emniyet amirinin Cerrah'a söylediği sözler dikkat çekiciydi. Emniyet amiri Cerrah'a ''Bence hiç bekletmeden bu grubu Taksim'e götürelim müdürüm. Kenarlardan cok katılım oluyor engelleyemiyoruz'' dedi.

FERİKÖY'E ACİL GAZ BOMBASI

Ergenekon Caddesi'nde müdahale edilen bazı gruplar, ara sokaklardan çıkarak Kurtuluş Caddesi'nde toplanmaya başladı. Polis, grubu dağılmaları konusunda uyardı. Bu sırada eylemciler, söktükleri kaldırım taşlarını polise fırlattı. Polis de göstericilere tazyikli su ve biber gazı ile müdahale etti. Bu sırada Polis telsizinden bu cümleler geçti; "Feriköy'de gaz bombası bitti acil gönderin"

NABIZ ÖLÇÜLEREK GÖZALTI

Olayların çoğu bugün Harbiye civarında yaşandı. Taksim'e çıkmaya çalışan küçük gruplar polisle çatışmaya girdi. Göstericiler çok sayıda gaz ve biber bombası püskürtülerek geri savruldu. Polis dar sokaklara dağılan göstericileri gözaltına almak için peşlerine düştü. Fakat halkın arasına dağılan göstericileri tanımak imkansızdı. Polis göstericileri anlamak için ilginç bir yol bulmuştu.

Polisler yolda durdurduğu insanların nabızlarını ölçerek gösterici olup olmadıklarını anlamaya çalıştılar. Nabzı hızlı atanlar gözaltına alındı.

NAMAZ BOZULDU CEMAAT İSYAN ETTİ

Dolapdere İnönü Mahallesi’nde bir binanın alt katında bulunan mescitte Cuma namazı kılınırken polisin attığı biber gazının isabet etmesi cemaati kızdırdı. Namazı bozarak dışarı çıkan cemaate mahallenin gençleri de destek verdi.

Cemaat ve mahallenin gençleri yakaladıkları 3 gösterici sopalarla döverek linç etmek istedi. Feci şekilde dövülen gençleri yine mahallenin büyükleri araya girerek kurtardı.

Mahalle sakinleri ayrıca göstericilerin elindeki bayrakları da alarak yaktılar. Öfkeli mahallelinin elinden kurtulan göstericiler olay yerinden kaçtılar.

Editör: TE Bilisim