Birlikte yenilen öğle yemeğinin ardından  konferans salonuna geçildi ve  İzollu Vakfı kurucu başkanı aynı zamanda İzollu Vakfı Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Adnan Başdemir’in açılış konuşması ile toplantı başladı.

Bu ayki bursiyer toplantısının konuğu Vatan Computer in sahibi Nuri Vatan’dı.

Başdemir konuşmasına bursiyer öğrencilerin toplantılara katılımına değindi ve İzollu Vakfı öğrencilerinin sorumluluklarının farkında olması gerektiğini belirtti. Ardından konuşmasını yapmak üzere Nuri Vatan’ı sahneye davet etti.


Nuri Vatan konuşmasına şuı şekilde başladı "İzollu Vakfını tanımama ve değerlerini öğrenmeme esile olan Sayın Adnan Başdemir’e teşekkür ederim.

Nuri Vatan;1930 yılında Hopa’da dünyaya geldiğini bir çok zorluklar çektiğini ifade ederek başarı kolay gelmiyor diyen Vatan Türkiye’nin eskiden çok yoksul bir ülke olduğunu ve bunun birçok olumsuzluklarını yaşadıklarını dile getirdi.

2.Dünya Harbi yıllarında geçirdiği zorluklara da değinen Vatan ardından radyonun o günlerde ne denli önemli olduğunu öğrencilere anlattı.

Çnemli kişilerin eskiden radyodan dünya gündemini takip edebilmek için sıraya girdiğini ve her varoluş ve yok oluşun bir nedeni olduğunu tüm bu zorlukların artık ülkemiz adına geride kaldığını belirtti.

eknolojinin önemine de değinen Vatan bu sektörün günümüzde en önemli sektörlerden biri olduğunu ve zamanında en ufak bir pilin bile yokluğuna dikkat çekti.

Şartların Vatan’ı kendi pilini yapmaya zorladığını ve kendi pilini kendisinin yaptığını ifade eden konuşmacının hayatı öeğrencilere anlamlı dersler verdi.

Musevilerin işlettiği bir atölyede çalışarak kendisini geliştirdiğini,yaptığımız her işi hakkıyla yapmamız gerektiğini ve ne olursa olsun bir lisan öğrenmeniz sizler için çok faydalı olacağına değindi.

Nuri Vatan 87 yaşında olmasına rağmen kendisini hala geliştirdiğini öğrencilerin de bu şekilde kendilerini geliştirmesi gerektiğini söyledi.

İngiltere maceralarına da değinen Vatan,bu noktaya gelebilmek için zorluklar çektiğini ve çok çalıştığını belirtti.


Daha sonra Toplantıya itirak eden Çetinkaya Mağzalarının sahibi Fehmi Çetinkaya da kısa bir konuşma yapmakla beraber bir bursiyer öğrenci toplantısına konuşmacı konuk olarak katılacağının ifade etti,


Son olarak  öğrencilerin sorularını cevaplayan Nuri Vatan’a İzollu Vakfı Yönetim Kurulu Üyelerince verilen plaketin ardından Şubat ayı bursiyer toplantısı son buldu.

Kaynak: İstanbul Times Haber .Ajansı (İTHA)



Editör: TE Bilisim