Gençleri her alanda müzikle buluşturmayı hedefleyen Vodafone FreeZone’un Türkiye’nin yeni genç sesini belirlemek amacıyla başlattığı “FreeZone Stüdyo Son Ses Online Müzik Yarışması”nda ön elemeler tamamlandı. Tarık Sezer ve ekibinin seçtiği en iyi 30 genç ses arasında İstanbul’dan da 16 isim yer aldı. İstanbullu gençler, 24-25 Mart’ta çeyrek final mücadelesi için Vodafone FreeZone Stüdyo’da Tarık Sezer koçluğunda performanslarını gerçekleştirecek. Tüm performanslar, 28 Mart’ta acunn.com/freezonesonses’te oylamaya açılacak.

İstanbul’dan çeyrek finale kalan isimler şöyle sıralandı: Beyza Kaya, Burçin Cingöz, Emre Hacıkerimoğlu, Hakan Öztezcan, İlayda Uzgör, İnci Gürün, Meliha İrem Sağer, Ozan Kahriman, Ögeday İnanç, Samet Aydın, Seher Karahan, Sezen Nayman, Talhacan Karakaş, Umur Doma, Yiğit Okan Demirel, Zeynep İde.

Çeyrek Final’de 15 genç yarı finalist belirlenecek

Yarışmanın ikinci adımı olan Çeyrek Final’de gençler FreeZone Stüdyo’da Tarık Sezer’den koçluk alacak ve performanslarını sergileyecek. Bu performanslardan çıkacak videolar, Acunn.com/freezonesonses ve Vodafone FreeZone YouTube kanalı üzerinden yayınlanacak. Acunn.com/freezonesonses web sitesi üzerinden yapılacak halk ve jüri oylamasıyla 15 genç yarı finalist belirlenecek.

Yarı Final’de 5 genç finalist seçilecek

Yarışmanın üçüncü adımı Yarı Final’de genç yarışmacılar, yarışmanın jürileri olan Gökhan Türkmen ve Simge’den koçluk alacak ve FreeZone Stüdyo’da performanslarını sergileyecek. Gençlerin performans videoları ve jürilerin yarışmacılarla ilgili yorum videoları Acunn.com/freezonesonses ve Vodafone FreeZone YouTube kanalı üzerinden yayınlanacak. Acunn.com/freezonesonses web sitesi üzerinden yapılacak halk ve jüri oylamasıyla 5 genç finalist belirlenecek.

Birinciye single çıkarma şansı verilecek

Yarışmanın dördüncü ve son adımı ise Büyük Final olacak. Yarışmanın jürileri Gökhan Türkmen ve Simge’nin katılımıyla gerçekleştirilecek canlı yayında genç finalistler FreeZone Stüdyo’da performanslarını sergileyecek. Canlı yayın esnasında yapılacak halk oylaması ile bir kişi birinci olarak hem Türkiye’nin genç sesi olacak, hem de single çıkarma şansı yakalayacak.

Editör: TE Bilisim