İstanbul üst üste beşinci yılında Formula 1 takımlarını ağırlıyor. 

Son üç yıldır Felipe Massa'nın kazandığı Türkiye Grand Prix'sine bu sezon Jenson Button sürücüler klasmanı lideri olarak geliyor. Brawn GP'nin İngiliz pilotu Button, sezonun geride kalan altı yarışının beşini kazandı. 

Bu sezon henüz yarış kazanamayan Ferrari ve McLaren takımlarıysa kötü gidişe İstanbul Park'ta dur demek istiyor. Fakat McLaren Mercedes'in Fin pilotu Heikki Kovalainen, İstanbul'da kazanmalarının sürpriz olacağını söylüyor. 

NTV Spor’un sorularını yanıtlayanan Kovalainen, "Aslında bu tamamen takımdan beklenen performansa bağlı. Bu pistte bazı virajlar çok hızlı, bazılarıysa çok yavaş. Bu nedenle otomobili zorlayan bir pist. Bu yıl bizim zorlandığımız da bir gerçek. Ama takım halinde haftasonunu iyi değerlendirirsek bence herkesi şaşırtabiliriz" açıklamasında bulundu. 

McLaren Mercedes bu sezonki en iyi derecesini Bahreyn'de Lewis Hamilton'la beşinci olarak almıştı. Kovalainen bu sezonki performans düşüklüğünü otomobilin yol tutuşuna bağlarken, “Bence bunun en önemli etkeni otomobil. Ciddi bir tutunma problemi yaşıyoruz. Yaptığımız çalışmalarla problemlerimizi tespit ettik. Ama tabii ki bu problemleri çözmek zaman alıyor. Ben kısa sürede bu sorunların üstesinden geleceğimize inanıyorum” dedi. 

Fin pilot İstanbul Park'ın virajlarıyla öne çıktığı görüşünü belirtirken, "Bu pistin en önemli özelliği bence virajları. Bazı virajlarda çok sert, bazılarındaysa hafif frenaj gerekiyor. Bu anlamda en çok 8. viraj ön plana çıkıyor. Sola doğru çok uzun bir viraj ve sizi rahatlıkla pist dışına atabilir. Bu bölümde sürücüler kesinlikle dikkatli olmalı" diye konuştu. 

Formula 1 Türkiye Grand Prix'si pazar günü saat 15.00'te başlayacak.

Editör: Ferdi TÜRK

Editör: TE Bilisim