Argüden Yönetişim Akademisi’nin, Sabancı Üniversitesi, Tüm İstanbul Muhtar Dernekleri Federasyonu ve ARGE Danışmanlık’la birlikte hazırladığı ”Vatandaş Bakışıyla İstanbul İlçelerinin Belediye Yönetişim Karnesi” İstanbul Pera Müzesi’nde düzenlenen basın toplantısı ile kamuoyuna açıklandı.

“Uzman isimler değerlendirdi”                       

5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu gereği, stratejik plan hazırlama ölçeğinde yer almamaları nedeniyle 2 belediyenin (Şile ve Adalar) dahil edilmediği ve Fikret Toksöz liderliğinde gerçekleştirilen projenin araştırma yöneticiliğini ise Dr. Fatma Öğücü Şen ile Araştırma Uzmanı İnan İzci yaptı. Projenin danışma kurulunda ise Prof. Dr. Ersin Kalaycıoğlu, Doç. Dr. Erbay Arıkboğa, Enver Salihoğlu ve Prof. Dr. Korel Göymen gibi uzman isimler yer aldı.

Projede İstanbul’da bulunan 37 ilçe belediyesinin çalışmaları değerlendirildi. Belediyelere süreç yönetişimi, yönetişim ilkeleri ve öğrenme döngüsünden oluşan 3 ana başlıkta puanlar verildi. Titiz incelemeler sonucunda 37 ilçe belediyesinden Bağcılar Belediyesi’nin de aralarında bulunduğu 3 belediye 625 puanın üstüne çıkarak dereceye girdi. Başarı puanlamasında ilk sırayı Bağcılar, Kadıköy ve Avcılar belediyeleri aldı.

“25 yıldır büyük bir aşkla hizmet ediyoruz”

Projeye katkısı geçen kuruluşlara teşekkür eden Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, “25 yıldır her yaştan ve her kesimden hemşehrimize büyük bir aşkla hizmet eden bir belediyeyiz. Çalışmalarımız da beraberinde başarı, derece ve gurur getiriyor. Kurulduğumuz günden bugüne kadar halk meclisleri, kent konseyi ve istişare toplantılarıyla Bağcılar’ı, Bağcılarlılarla birlikte yönetiyoruz. Vatandaşlarımız sıkıntısı, derdi, isteği olduğunda araya bir aracı sokmadan bizimle yüz yüze görüşüp konuyu muhatabıyla gönül rahatlığıyla konuşabiliyor. Ayrıca kentsel dönüşümden eğitime, ulaşımdan sosyal ve kültürel hizmetlere kadar hep yenilikçi ve öncü olduk.  Engellilerimiz için Engelliler Sarayı, kadınlarımız için Kadın ve Aile Kültür Sanat Merkezi, gençlerimiz için Gençlik Merkezi, çocuklarımız için de Bilgi Evleri’ni kurduk. Akıllı belediyecilik sayesinde hemşehrilerimize 7 gün 24 saat hizmet veriyoruz” dedi.

“Belediyeler için yönlendirici bir klavuz niteliğinde”

Argüden Yönetişim Akademisi Kurucusu Dr. Yılmaz Argüden ise yaptığı konuşmada şunları söyledi: ”Vatandaş Bakışıyla İstanbul İlçelerinin Belediye Yönetişim Karnesi projesi kapsamında geliştirdiğimiz metodoloji ile objektif ve somut verilere dayanarak, belediyelerde yönetimin yeşerdiği ortam ve iklimi başka bir deyişle yönetişim kültürünü inceledik. Yaptığımız çalışma; yerel yönetim aktörleri ve belediyeler için yönlendirici bir kılavuz niteliğindedir. Sunduğumuz bu kaynağın, belediyelerde dönüşümü ve gelişimi tetikleyen liderlere ve uygulayıcılara, ‘iyi yönetişim’ uygulamalarını geliştirme yolunda referans olmasını hedefliyoruz”

Editör: TE Bilisim