İstanbul Büyükşehir Belediyesince yapılan Kadıköy-Kartal metro hattında, 52 bin 896 metre olan toplam tünel uzunluğunun 38 bin 537 metresinin kazısı tamamlandı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Kartal Taş Ocakları mevkisinden Ağustos ayında zemine sürülen bir TBM (köstebek) makinesinin Kartal istasyonunda zemini kırarak istasyona varışı, bugün Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın katıldığı tören ile gerçekleşti.

Toplam 4 TBM makinesinin yanı sıra, klasik kazı metoduyla da çalışmaların sürdüğü hatta, günde ortalama 100-150 metre tünel kazı çalışması yapılıyor.

Çalışma kapsamında bağlantı tünelleri, şaftlar ve merdivenler dahil 52 bin 896 metre olan toplam tünel uzunluğunun 38 bin 537 metresi kazıldı.

İnşaat çalışmalarının 2010 yılı sonunda tamamlanması ve 2011'in ilk yarısında vagonların gelerek, araç-hat entegrasyon test sürecinin başlatılmasının ardından, 2011 yılı sonuna doğru yolcu seferleri başlatılacağı açıklandı. Basın mensuplarının katıldığı Kartal tünel açma töreninde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, bu başarı işte bu işçi kardeşlerimizindir. Ne desek ne yapsak haklarını ödeyemeyiz" diye konuştu.

Kameralar karşısına geçerek tünel kazı çalışmalarını izleyen başkan tünelin açılması ile kırılan tünel önünde oturarak gazetecilere poz verdi. Tünelin açılması ve duvarın yıkılması ile birlikte Türk bayrağı açan iki işciye başkan 100'er TL bahşiş verdi. Başkan Harita üzerinden basın mensuplarına bilgi vererek "25 dakika kısa bir sürede Kartal dan Kadıköy'e vatandaşlarımız varmış olacak" dedi.
Tünel içinde ve dışında Başkan işçilerle hatıra fotoğraf çektirdi.

Editör: TE Bilisim