İYİ Parti Şişli İlçe Başkanı Ahmet Ünal, depremin siyaset üstü bir konu olduğuna işaret ederek, “O yaptı bu yapmadı tartışmasına girmeden acilen tedbir almamız, İstanbul’u depreme tam hazır hale getirmemiz gerekiyor” dedi.

Mevcut tablonun İstanbul’da deprem hazırlıkları bakımından büyük eksikliklere işaret ettiğini belirten Ünal, “Üzülerek ifade ediyorum ki bu konuda bir ilerleme kaydetmediğimiz gibi daha da geriye gittik. 1999 depreminin ardından 480 alan, çadır toplanma alanı olarak belirlenmişti. Bu alanlar daha sonra imara açıldı ve geriye 60-70 tane kaldı. Bu konuda koordinasyon için kurulan Deprem Konseyi ne yazık ki lağvedildi. Değinmek istediğim bir diğer husus da yeşil alanlar. Toplanma alanı olarak kullanabileceğimiz yeşil alanlar da hızla azalmaktadır.” dedi.

Zaman yitirmeden tedbirler alınması gerektiğini belirten Ünal, “Mevcut bina stokunu depreme dayanıklı hale getirerek işe başlamamız gerekiyor. Çocuklarımızdan başlayarak, yetişkinlere kadar tüm toplumu afete karşı eğitmemiz gerekiyor. Deprem konusunda yerel yönetimlere daha çok yetki verilmeli. Yerel yönetimler jeofizik ve jeoloji mühendislerini istihdam ederek depremle ilgili zemin etütleri yapabilmeliler.” şeklinde konuştu.

“Unutmayalım ki deprem değil tedbirsizlik öldürür” diyen Ünal, sözlerini şöyle tamamladı: “Deprem öncesinde tedbirler alarak riskin en aza indirebilir, bu konuda toplumu bilinçlendirerek depremin zararlarından korunabiliriz.”

Editör: TE Bilisim