Organ nakli olan ve onlara organlarıyla hayat verenler İstanbul Boğazı'nda düzenlenen tekne partisinde bir araya geldi. Aralarında kanseri yenen oyuncu Açelya Elmas'ın da bulunduğu pek çok ünlü isim de partiye katıldı.

Organ nakli olmuş hastalar ve onlara vücutlarının bir parçasını vererek yeni yaşam hediye eden 400 kişi önceki gece Boğaz turu ile bir araya geldi. Doktorları Doç. Dr. Şinasi Sevmiş'in organize ettiği "İkinci Hayata Merhaba" partisinde yıllarca diyalize giren ve sonrasında organ nakli ile hayata dönen hastalar gönüllerince eğlendi. Çocuk hastaların ağırlıkta olduğu partinin sürprizi ise oyuncular ve hakemlerdi.

Çocuklar en çok daha önce kendisi de kanseri yenmiş olan Açelya Elmas'a ilgi gösterdi. Ünlü oyuncular Açelya Elmas, Cem Uçan, Ali Başar, Ümit Acar ve Şenol İpek'in yanı sıra FIFA kokartlı hakemler Fırat Aydınus, Volkan Bayarslan ve Hüseyin Göçek ile eski milli futbolcu Saffet Sancaklı organ nakli geçiren hastalar için düzenlenen, "2. Hayata Merhaba" gecesinde bir araya gelerek, hastalara ve hasta yakınlarına moral verdi.

Parti organizasyonu fikrinin sahibi Doç. Dr. Şinasi Sevmiş "Hastalarımızın morallerini yüksek tutmak ve organ bağışını desteklemek amacıyla her yıl boğaz turu düzenliyoruz. Bu yıl ikincisini düzenlediğimiz turumuzda hastalarımızı böyle sağlıklı görmek bizim için gurur kaynağı" dedi. 

'ŞİMDİ YENİDEN DOĞDUM' 

Partiye katılan hastalar dramatik öyküleriyle de dikkat çekiciydi. 46 yaşındaki Türkan Dernek ve ağabeyi Birol Çiçek (50) doğuştan böbrek hastası. Annelerini de genç yaşta böbrek yetmezliğinden kaybetmişler. 6 kardeşler ve beşi böbrek hastası. Türkan Dernek 2 yıl diyalize girdikten sonra kadavradan böbrek nakli olmuş. Abisi Birol Çiçek ise, 9 yıl diyalize girdikten sonra 3 ay önce kadavradan böbrek nakli olmuş. "Kendimi hayata yeni başlamış gibi hissediyorum, eskiden mutsuz bir hayat yaşıyordum, şimdi yeniden doğdum" diyerek duygularını paylaşıyor 

'HER ZAMAN YANINIZDA OLACAĞIZ'

Partiye katılarak hastalara moral veren sanatçılar ve hakemler yaptıkları konuşmalarda duygularını ifade etmekte zorlandı. Hasta çocuklarla bol bol sohbet eden ünlü isimler "Biz bu kadar çok organ nakli bekleyen hasta olduğunu bilmiyorduk. Biz sizler için buradayız. Elimizden geleni yapmaya hazırız. Sizin gibi organ nakliyle hayatlarında sağlıkla dolu bir sayfa açmaları için her hastaya yardımcı olmaya hazırız. Her zaman yanınızda olacağız" dediler.

Editör: TE Bilisim