İstanbullular dikkat! Cumartesi gününden itibaren Rusya üzerinden yeni bir soğuk ve yağışlı hava sistemi geliyor. Kar yağışı cumartesi günü akşam saatlerinde  İstanbul’un yüksek kesimlerinde başlayarak perşembe gününe kadar etkili olacak. Kar yağışının İstanbul'da haftasonu çok etkili olması beklenmezken pazartesi gününden itibaren daha etkili olacak
 

SICAKLIKLAR DÜŞECEK, KAR ETKİSİNİ GÖSTERECEK


Kar yağışı ile birlikte sıcaklıklar da hissedilir derecede düşecek. Meteorolojik verilere bakıldığında İstanbul’daki kar yağışının en az 10 santim örtü oluşturması bekleniyor.  
 

HAVA SICAKLIĞI CUMARTESİ GÜNÜ DÜŞÜYOR


Hava sıcaklığı Türkiye genelinde mevsim normalleri civarında seyrediyor. Sıcaklıklar perşembe gününden itibaren Marmara ve Karadeniz kıyılarında kademeli şekilde düşecek. Hava sıcaklıklarının hissedilir şekilde cumartesi günü düşmesi ve kar yağışının başlaması bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Analiz ve Tahminler Müdürü Ahmet Uçar da İstanbul’da beklenen kar yağışı ile ilgili Posta.com.tr’ye bilgi verdi.
 

ÖNCE YAĞMUR,  SONRA KAR


Ahmet Uçar, İstanbul’daki yağışın cumartesi günü yağmur şeklinde başlayacağını akşam saatlerinden itibaren ise yüksek kesimlerde kara çevireceğini belirtti. Pazartesi günü ise kar İstanbul'u esir alacak.


PAZAR GÜNÜNE DİKKAT!


Pazar gününden itibaren soğuk ve kar yağışlı sistemin Karadeniz üzerinden ülkemize giriş yapacağını belirten Ahmet Uçar, “Rusya üzerinden gelecek soğuk ve yağışlı sistemle birlikte özellikle Marmara’nın doğusu ve Karadeniz bölgesinde kar yağışı görülecek” dedi. Tahminlerin günlük olduğunu da belirten Ahmet Uçar, ilerleyen günlerde daha verimli bilgilerin de paylaşılacağını belirtti.
 

KAR YAĞIŞI 4 GÜN SÜRECEK


Pazar günü etkisini göstermesi beklenen kar yağışı pazartesi, salı ve çarşamba günleri de etkisini sürdürecek.  Özellikle İstanbul ve Karadeniz kıyısında etkisini gösterecek kar yağışının en az 10 santim örtü oluşturması bekleniyor.  
 

KAR YAĞIŞI TÜM YURTTA ETKİSİNİ GÖSTERECEK


Pazar günü başlayacak kar yağışı, Marmara, Karadeniz, İç Anadolu, Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu bölgelerinde etkili olacak. Ege ve Akdeniz'de ise kar yağışı beklenmiyor. 


İşte Türkiye genelinde pazar gününden itibaren beklenen hava durumu:


Editör: TE Bilisim