İstanbul’da 4 ayrı ilçede düzenlenen operasyonda Türkiye’de yaşayan kendi vatandaşlarına uyuşturucu sattığı tespit edilen İran uyruklu 15 kişi yakalandı. Baskınlarda 12 kilogram uyuşturucunun yanında Hz. İsa dönemine ait 12 adet mızrak ucu ele geçirildi.

Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 6 ay süren fiziki ve teknik takibin ardından önceki gün Fatih, Beylikdüzü, Bayrampaşa ve Bakırköy’de tespit edilen adreslere eş zamanlı operasyon düzenledi. Baskında İran uyruklu 1’i kadın 15 kişi gözaltına alındı. Evlerde yapılan aramalarda ise 2.5 kilogram afyon sakızı, 1.5 kilogram esrar, 1 kilogram eroin, Hz İsa dönemine ait olduğu belirtilen 12 adet mızrak ucu, 45 adet sahte pasaport ve bir zanlının valizinde 7 kilogram metanfetamin ele geçirildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne götürülen şebekenin elebaşılığını yaklaşık 25 yıldır Türkiye’de yaşayan ve daha önce yine aynı suçtan gözaltına alınan Farshid I’nın yaptığı ortaya çıktı. Yapılan sorgulama sonucunda şebekenin şöyle çalıştığı belirlendi. İran üzerinden Türkiye’ye getirilen uyuşturucu madde İstanbul’da Farshid I’nın evinde toplanıyordu. Ardından bu maddeler sadece Türkiye’de yaşayan İranlı vatandaşlara satılıyordu. Zanlılardan 3’ü ise Nepal üzerinden Endonezya, Malezya ve Japonya başta olmak üzere uzakdoğu ülkelerine metanfetamin taşıyordu.
Yetkililer, bu kişilerin ifadelerinde İran’daki baskıcı yönetimden kaçıp Türkiye’ye geldiklerini söylediğini belirtti.

Emniyette işlemleri tamamlanan 15 zanlı adliyeye sevk edildi. Bu kişilerden 3’ü tutuksuz yargılanmak üzere serbest kalırken 12’si tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Editör: TE Bilisim