Iğdır'daki Dilucu Sınır Kapısı'ndaki memurların görev yerlerine gidişine refakat eden polis ekibine yönelik bombalı saldırıda 14 polisin şehit olduğu bildirildi. Türkiye ile Azerbaycan'ın Nahçıvan Özerk Bölgesi arasındaki Dilucu Sınır Kapısı'nda görev yapan gümrük memurlarının işe gidişlerinde güvenlik önlemi alan polis ekiplerine yönelik saldırı düzenlendi.


Polis ekibinin Hasanhan köyü mevkisinden geçişi sırasında daha önceden yola yerleştirilmiş patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu meydana gelen saldırıda, ilk belirlemelere göre 12 polisin şehit olduğu ayrıca yaralının bulunduğu belirtildi.

Bu arada, Iğdır'daki izinli sağlık personeli, yaralılara müdahale için göreve çağrıldı. Çok sayıda vatandaş da kan ihtiyacı için Iğdır Devlet Hastanesi'ne geldi.

Bölgede saldırı sonrası başlatılan operasyon ve şehitler ile yaralıların tahliye edilmesi çalışmalarına devam ediliyor.


Saldırı bu sabah saatlerinde Iğdır ile Aralık ilçesi arasındaki Hasanhan Köyü yakınındaki meydana geldi. PKK'lı teröristler önceden yola döşedikleri patlayıcıları polisleri taşıyan minibüs geçerken infilak ettirdi. Patlamayla birlikte savrulan minibüsteki polislerden şehit ve yaralananlar olduğu belirtildi.
Geçen ay da yine polisleri taşıyan servis aracına PKK'lı teröristler silahlı saldırıda bulunmuş ve 1 polis yaralanmıştı.

1 şehit cenazesi hastaneye getirilirdi

Dilucu Gümrük Kapısı'nda görevli polisleri taşıyan servis aracına yönelik saldırıda şehit düşen polislerden birinin cenezasi ile yaralı iki polis memuru, Iğdır Devlet Hastanesi'ne getirildi. Hasanhan Köyü yakınlarından geçişi sırasında teröristlerin yola yerleştirdiği tahrip gücü yüksek patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu meydana gelen patlamada servis minibüsünün parçalanarak yol kenarına savrulduğu ifade edildi.

İçişleri Bakanı Iğdır'a gidiyor

İçişleri Bakanı Selami Altınok, incelemelerde bulunmak üzere terör saldırısının yaşandığı Iğdır'a gidiyor.

Alınan bilgiye göre, Bakan Altınok, Dilucu Sınır Kapısı'ndaki memurların görev yerlerine gidişine refakat eden polis ekibine yönelik düzenlenen bombalı saldırı üzerine Iğdır'a gitme kararı aldı.Altınok'un, Iğdır'da, saldırıyla ilgili incelemelerde bulunacağı ve yetkililerden bilgi alacağı öğrenildi.

 

Editör: TE Bilisim