İftar sofrası Bişkek’te kuruldu

Bağcılar Belediyesi, geleneksel hale getirdiği Kazakistan iftarlarına Kırgızistan’ı da ekledi. Bişkek’de düzenlenen iftar programına çok sayıda bakan ve üst düzey yönetici ile etnik ve dini grupların temsilcileri katıldı.

İstanbul Times Haber Merkezi / Özel Haber

Bağcılar Belediyesi Kazakistan iftarlarının ardından bu yıl ilk olarak Kırgızistan’ın Başkenti Bişkek’te de iftar sofrası kurdu. Sofrada, Kırgızların yanı sıra ülkede yaşayan diğer etnik ve dini guruplar ile çok sayıda kurum temsilcisi de bir araya geldi.

Yaklaşık 600 kişinin katıldığı Sonköl Restaurant’taki programa, Kırgızistan Dışişleri Bakanı Rustan Kazakbayev, Gençlik Bakanı Ali Yasbek, Tarım ve Köyişleri Bakanı Bekov Töroğul, Yerel Yönetimler Bakanı Bahtiyar Fattahov, Hazine Bakanı Kenekeyef Adir, Ekonomi Bakanı Taşpaev Uçkun, Devlet Mülk Bakanlığı Bakan Yardımcısı Primmov Almaz, Bişkek Büyükşehir Belediye Başkanı İsa Ömürkutov, Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Sabahattin Balcı, Bişkek Büyükelçiliği ikinci Katibi Seyfullah Şahin, Bişkek Büyükelçiliği Din Hizmetleri Müşaviri Orhan Genç ile dini liderlerden Budistler Topluluğu Başkanı Tsoy Oleg Sergeyeviç, Evangalist Kilise Uyruğu Başkanı Nazımko Valeriy Nikolayeviç, Katolik Kilise Temsilcisi Mesemer Nikolay, Avrupa Barış Dini Danışmanı Kalodzinskaya Yulia, Uluslararası Sebat Eğitim Kurumları, TİKA ve THY temsilcileri ile çok sayıda Kırgızistan vatandaşı katıldı.

Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı programda yaptığı konuşmada, “Atalarımızın geldiği bu topraklarla aramızda gönül köprüleri kurmak istiyoruz. Aynı duyguları paylaşan insanlar olarak aramızdaki ilişkileri daha da geliştirmeliyiz” dedi.

Kazakistan’da geleneksel hale getirilen iftar programlarına bu yıl Kırgızistan’ı da eklediklerini ifade eden Çağırıcı, katılımcılara göstermiş oldukları ilgiden dolayı teşekkür etti.

Kırgızistan Dışişleri Bakanı Rustan Kazakbayev ve Bişkek Belediye Başkanı İsa Ömürkutov da kısa birer konuşma yaparak iftar programından duydukları memnuniyeti dile getirdi.

 

Editör: TE Bilisim