İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Kültür Daire Başkanlığı Kültürel Etkinlikler Müdürlüğü, Türk edebiyatı ve müziğine emek veren kıymetli şahsiyetleri doğum ve ölüm yıl dönümlerinde hatırlamaya ve anmaya devam ediyor. İBB Kültürel Etkinlikler Müdürlüğü, 2012 yılında kaybettiğimiz şair ve aynı zamanda gazeteci olan Abdurrahim Karakoç’u vefatının 5. yıl dönümünde özel bir konser programıyla anacak.

 

Yaşadığı dönemin şartları sebebiyle eserlerinde esas unsuru insan olan ve bu kapsamda  mücadeleci şiirler kaleme alan  Abdurrahim Karakoç için 6 Nisan Perşembe günü İBB Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda özel bir etkinlik düzenlenecek. Eserlerinde aşk ve vatan sevgisini yoğun olarak işleyen, mizah yüklü yergi ve taşlama şiirleriyle ilgi gören Karakoç, özel bir konser ile yâd edilecek. Programda Karakoç’un “Hele Dursun”, “Kim Ola”, “Demedi Deme”, “Kırkıncı Yıl Hesabı”, “Garibin Garip Türküsü”, “İsyanlı Sükût” adlı şiirleri başta olmak üzere on eseri, Osman Eriş besteleriyle Fatih Yener şefliğindeki orkestra eşliğinde seslendirecek. Ateş Karaduman, Elif Avcı, Erkan Tekci, Cumali Özkaya, Bilge Ergin, Gökçe Eriş, Dilek Arman ve Ozan Gökçe’nin solist sanatçı olarak katılacağı gecede, Karakoç’un şiirlerini ise Ali Duman ve Umut Mete Soydan seslendirecek. Halka açık ve ücretsiz olarak gerçekleşecek olan “Osman Eriş Besteleriyle Abdurrahim Karakoç Anma Konseri ”, 20.00’de başlayacak.

 

Abdurrahim Karakoç

 

Abdurrahim Karakoç, 7 Nisan 1932 yılında Kahramanmaraş'ta doğdu. Karakoç; dedesi, babası ve kardeşlerinin şair olması nedeniyle şiire merakı küçük yaşlarda başladı. İlk yazdığı şiirleri beğenmeyip yakan Karakoç, 1958 yılından itibaren yazdıklarını 1964 yılında ”Hasana Mektuplar" ismi altında kitap haline getirdi. 1958 yılında bulunduğu kasabada belediye muhasebe sorumlusu olarak memuriyete girdi ve 1981 yılının mart ayında emekli oldu. 1985 yılından beri gazetecilik yapan Karakoç, bir ara politikaya girdi ve ayrıldı. 7 Haziran 2012 günü 46 gündür tedavi gördüğü Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde vefat etti.

 

Osman Eriş

 

Henüz çocuk yaşlarda bağlama çalmaya başlayan Osman Eriş; Kudret Karayiğit, Hisarlı Ahmet, Durmuş Yazıcıoğlu, Adnan Ataman, Mehmet Cihan ve Şinasi Özkan gibi Türk Halk Müziği’nin duayen isimlerinden dersler aldı. 1988-89 döneminde TRT Ankara Radyosu sınavlarını kazandı ancak müzikte asıl tercihinin bestecilik olması sebebiyle TRT kadrolarında görev almadı. Kendi eserlerinden hazırladığı repertuvarlar ile 1989 yılında “Haykırmak Dünyaya”, 1991 yılında “Sevda Denizi” adlı iki albüm yaptı. Uzun yıllar laboratuvar çalışmalar içinde olan besteci 2016 yılında “Kırık Senfoni” adlı enstrümantal bir albüm hazırladı.

 

Editör: TE Bilisim