İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Kültür Daire Başkanlığı Kültürel Etkinlikler Müdürlüğü bünyesinde çalışmalarını sürdüren Cemal Reşit Rey Konser Salonu (CRR), bu hafta dopdolu programıyla İstanbullulara müzik ziyafeti sunacak. 

 

Kültürel değerlerin kuşaklar boyu aktarılmasında önemli bir değer olan halk ozanlarımızın eserlerinin seslendirildiği “Bin Yılın Ozanları” konser dizisi kapsamında müzisyen Yavuz Bingöl, 25 Nisan Salı günü 20.00’de bu kez Kul Nesimi ve Abdal Musa’nın eşsiz türkülerini söyleyecek. Türk Halk Müziği’nin güçlü yorumcusu Yavuz Bingöl’e konserde, şef Orhan Şallıel yönetimindeki Oda Orkestrası ile konuk sanatçılar eşlik edecek.

 

İstanbul Flüt Topluluğu, “Doğudan Batıya Flüt Ezgileri” başlıklı konseriyle 26 Nisan Çarşamba günü 20.00’de CRR sahnesinde olacak. Ayla Uludere, Ece Karşal ve Şebnem Uşen tarafından kurulan topluluk, bu konserinde zeybek ve Türk ezgilerinin yanı sıra Klasik Batı Müziği’ne ait seçkin eserlerin de yer aldığı repertuvarı sanatseverlerin beğenisine sunacak.

 

Türk Sanat Müziği’nin güçlü seslerinden Nurdan Torun, 27 Nisan Perşembe günü hayranlarıyla Cemal Reşit Rey sahnesinde buluşacak. Nurdan Torun, birbirinden güzel şarkılardan oluşan eşsiz bir repertuvarla İstanbullulara keyifli bir akşam yaşatacak. Sanatçının bu kaçırılmayacak konseri 20.00’de başlayacak.

 

Eski bir gelenek olan gündüz konserlerine tekrar hayat veren İBB CRR Konser Salonu, “İstanbul’da Pazar Konserleri” kapsamında Türk müziğinin önde gelen kıymetli seslerinden Melihat Gülses’i ağırlayacak. Usta sanatçı Melihat Gülses, Türk Sanat Müziği’nin sevilen eserlerini 30 Nisan Pazar günü 14.00’te İstanbullu hayranları için seslendirecek.

 

Pedro Almodovar'ın "Yüksek Topuklar" filminin unutulmaz sesi, İspanyol müziğinin divası Luz Casal, kayıtlarını Los Angeles’ta gerçekleştirdiği son albümü “Alma” ile 30 yılı aşkın kariyerinin en güzel şarkılarını 29 Nisan Cumartesi günü CRR’de seslendirecek. “Gracias a la vida”, “Historia de un amor”, “Amado mio” gibi klasik şarkılara getirdiği yorumlarla tüm Avrupa’da romantik dinleyicilerin hayranlığını kazanan Luz Casal, dünya turnesi kapsamında İstanbullularla 20.00’de bir araya gelecek.

 

Cameristi della Scala, Münir Nurettin Beken’in

kemençe konçertosunun dünya prömiyeriyle ilk kez CRR’de

 

Haftanın ilk konserinde Münir Nurettin Beken’in kemençe konçertosunun dünya prömiyeri, 24 Nisan Pazartesi günü CRR’de gerçekleşecek. Aldıkları sayısız ödül ve çıktıkları yüzlerce turne ile bugün dünyanın en önemli orkestralarından biri olarak gösterilen “Cameristi della Scala”, ilk kez bir Türk şef ile sahne alacak. 35 yıldır dünyanın en saygın opera ve konser salonlarında sahne alan topluluk, dünyaca ünlü şefimiz Hakan Şensoy yönetimde CRR’de müzikseverlerin karşısına çıkacak. Programda; Luigi Boccherini, Ottorino Respighi ve Joseph Haydn’in eserlerini seslendirecek olan topluluk, bu konserin özel bölümünde ise Münir Nurettin Beken’in 3 telli ve 4 telli kemençe için yazdığı “ikili konçerto”sunun dünya prömiyerini yapacak. Bu bölümde şef Hakan Şensoy yönetimindeki Cameristi della Scala topluluğuna kemençe sanatçılarımız Derya Türkan ile Hatice Doğan Sevinç eşlik edecek. Bu eşsiz konser programı, 20.00’de başlayacak.

Editör: TE Bilisim