Dicle Üniversitesi'nde iki gün önce Hizbullahçı öğrencilerle BDP yanlısı Kürt öğrenciler arasında çıkan kavgalardan sonra herkesin üzerine konuştuğu merkezden açıklama geldi.

"KÜRTLERİN EN ÖNEMLİ İKİ ÖRGÜTÜ"


Hizbullah'ın partisi olarak bilinen HÜDAPAR Genel Başkanı Hüseyin Yılmaz, "Her iki tarafa da çağrıda bulunuyorum. Kürtlerin en önemli iki örgütlü gücü PKK ve Hizbullah arasında çatışmazlık sağlanmalı. Oturup bir anlaşma imzalasınlar ve bunu kamuoyuna ilan etsinler. Kürtler arasında barışın sağlanabilmesi için bu gerekli. Yoksa sık sık Dicle'de olduğu gibi provokasyonlarla karşı karşıya geleceğiz" şeklinde konuştu.

"PKK SEMPATİZANI GENÇLER SALDIRDI"


Aracılar vasıtasıyla PKK ve BDP çevresiyle görüşüldüğünü onlardan 'Bir olay olmayacak' sözü alındığını iddia eden Yılmaz: "Bu söz üzerine çoğunluğu İslami duyarlılığı yüksek olan ve Hizbullah'a yakın oldukları ileri sürülen gençler üniversiteye gitti. PKK sempatizanı olduğu ileri sürülen kişiler ise bu arkadaşlara pusu kurarak saldırdı. Bir öğrencinin durumu ağır, inşallah ölmez" dedi.

"İNŞALLAH ESKİSİ GİBİ OLMAZ"


"Gerilimin ortadan kaldırılmasına yönelik adımlar atılmazsa yeni bir PKK- Hizbullah çatışmasının fitili ateşlenmiş olur mu? Sorusu üzerine Yılmaz şunları ifade etti: "İnşallah eskisi gibi olmaz, inşallah kötüye gitmez. PKK yönetiminin gelinen noktada özür dilemesi gerekiyor. Çünkü 'Üniversite bizim çöplüğümüz. Biz ne istersek o olur' anlayışıyla gerçekleştirilen bir saldırı var. PKK yönetimi özür dilemeli ve üyelerine, sempatizanlarına sağduyu çağrısı yapmalı" 
Editör: TE Bilisim