Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce yapılan son değerlendirmelere göre, yurdun doğusundaki yağışlar devam ederken öğle saatlerinden sonra Marmara'nın doğusu, Batı Karadeniz, İç Anadolu'nun kuzeyi ile Adana, Osmaniye ve Kahramanmaraş çevrelerinin aralıklarla yağmur ve sağanak yağışlı geçmesi bekleniyor.

Hava sıcaklığının kuzey ve iç kesimlerde 1 ila 3 derece artacağı tahmin ediliyor.

Rüzgarın genellikle güneyli, zamanla İç Anadolu'da batı ve kuzeybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

-BAZI İLLERDE HAVA DURUMU-


Bazı illerde bugün hava durumu ve sıcaklık değerleri şöyle olacak:

İSTANBUL: Az bulutlu, zamanla parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra sağanak yağışlı (16)

ANKARA: Az bulutlu, zamanla parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra hafif sağanak yağışlı (15)

İZMİR: Az bulutlu, zamanla parçalı bulutlu (22)

ADANA: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra il geneli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı (23)

ANTALYA: Az bulutlu (19)

SAMSUN: Parçalı ve çok bulutlu (13)

ERZURUM: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmurlu, akşam saatlerinden sonra yüksek kesimleri karla karışık yağmurlu (12)

DİYARBAKIR: Parçalı ve çok bulutlu, bugün öğle saatlerinde ve yarın sabah saatlerinde aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı (18)

-BÖLGELERDE HAVA DURUMU-

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son verilerine göre bölgelerde hava durumu şöyle olacak:

MARMARA: Parçalı ve az bulutlu, bugün (Perşembe) zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Kırklareli, Tekirdağ, İstanbul, Bursa, Yalova, Kocaeli, Bilecik ve Sakarya çevrelerinin sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

EGE: Az bulutlu, öğle saatlerinden sonra kuzey kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

AKDENİZ: Parçalı ve az bulutlu, zamanla Doğu Akdeniz'in çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Adana, Osmaniye, Kahramanmaraş çevrenin aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.

İÇ ANADOLU: Parçalı ve az bulutlu, zamanla çok bulutlu, Sivas ile öğle saatlerinden sonra Ankara, Eskişehir, Kırıkkale, Çankırı ve Yozgat, yarın sabah saatlerinde Kayseri, Yozgat ve Sivas çevrelerinin hafif yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve az bulutlu, bugün zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinden bölge genelinin yağmur ve sağanak yağışlı geçecek.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, bugün Çorum, Amasya, Tokat, Gümüşhane, Bayburt ve Artvin çevreleri ile yarın sabah saatlerinde Orta Karadeniz aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek.

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı, Erzurum, Ağrı ve Ardahan'ın yüksek kesimlerinin karla karışık yağmurlu geçecek.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, bugün kuzey ve doğu kesimleri ile yarın sabah saatlerinde Diyarbakır çevrelerinin aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. 
Editör: TE Bilisim